sport
0

Nezavisne novine i BHRT u utorak biraju najboljeg sportistu BiH

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH koja će biti održana u utorak u hotelu "Terme Ilidža" u Sarajevu sa početkom u 20 sati bit će stavljen završni pečat na za bh. sport izuzetno uspješnu 2015. godinu.

Nezavisne novine i Radio-televizija BiH 15. put organizuju najrelevantniji izbor ovakve vrste u na{oj zemlji. Kao i prošle godine, i ove je pokrovitelj Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Partner izbora je Olimpijski komitet BiH.

Diana Radić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Diana Radić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Drago nam je da je i ove godine izbor privukao mnogo interesovanja, a za nas kao organizatora ovogodišnja manifestacija ima poseban značaj jer Nezavisne novine slave vrijedan jubilej, 20 godina postojanja. Ponosni smo što je izbor doživio i svoje jubilarno 15. izdanje. Hvala predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganu Čoviću na pokroviteljstvu, OK BiH, medijima i svima koji nam pružaju podršku svih ovih godina", rekla je na u ponedjeljak na pres konferenciji Diana Radić, članica Uprave Nezavisnih.

Ceremonija svečanog proglašenja najboljih bit će direktno prenošena putem zemaljskog i satelitskog singala na BHRT-u i putem portala nezavisne.com i bhrt.ba. Interes za manifestaciju je veliki. Dolazak na jedan od najznačajnijih sportskih događaja u našoj zemlji su najavile i brojne ekipe iz regiona.

Belmin Karamehmedović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Belmin Karamehmedović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Nije mala stvar proslaviti 20 godina uspješnog rada a nekako se poklopilo da i Izbor slavi vrijedan jubilej. Kada smo bili na početku ove priče bilo je mnogo onih koji su sumnjali, govorili su da će sve ovo biti kratkog vijeka. A evo nas sada, Izbor je svake godine sve jači i bolji i nimalo ne sumnjam da ćemo i narednih godina nastaviti u istom ritmu", kazao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT.

Nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija a stručnim žirijem ove godine predsjedava proslavljeni fudbaler Refik Šabanadžović.

"Veliko je zadovoljstvo ali i velika odgovornost je biti na čelu žirija i odlučivati ko će biti nagrađen. Ipak, vjerujem da je žiri i ovog puta ostao dosljedan tome da nagradu dobiju oni najbolji i da ćemo zajedno sa njima još jednom proslaviti njihove uspjehe", kazao je Šabanadžović i dodao da će konačnu odluku žiri donijeti na posljednjoj sjednici u Sarajevu, nekoliko sati prije početka manifestacije.

Refik Šabanadžović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Refik Šabanadžović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Osim najbojeg sportiste i sportistkinje bit će uručene nagrade za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportista u sportu za invalide i nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide. O dobitniku nagrade čitalaca su odlučivali čitaoci Nezavisnih glasanjem SMS porukama, a izabrali su bh. džudistu Haruna Sadikovića.

Do sada je kroz ovaj projekat nagrađeno oko 300 sportista, trenera, ekipa i sportskih radnika. Titule sportskog kralja i kraljice prošle godine osvojili su fudbaler bh. rukometaš Nikola Prce i džudistkinja Larisa Cerić.

Manifestaciju proglašenja najboljih sportista pored brojnih sportskih legendi, uvaženih gostiju iz sportskog, političkog i javnog života BiH, upotpunit će Dalal Midhat-Talakić, koja će BiH predstavljati na Eurosongu.