{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana konstituirajuća sjednica žirija za izbor najboljeg sportiste BiH

2.11.2015. u 16:33
1
4
Održana konstituirajuća sjednica žirija za izbor najboljeg sportiste BiH
1
Održana konstituirajuća sjednica žirija za izbor najboljeg sportiste BiH
U Svečanom salonu zgrade Radiotelevizije BiH danas je pod predsjedavanjem Refika Šabanadžovića održana konstituirajuća sjednica žirija 15. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a.
Kao i do sada nagrade će biti dodijeljene u kategorijama najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair-play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Bit će uručena i nagrada publike o čemu će odlučiti čitaoci printanog i elektronskog izdanja Nezavisnih novina.

Šabanadžoviću će u biranju najboljih među najboljima pomagati i ostali članovi žirija, ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

"Meni je zadovoljstvo da sam u ovako cijenjenom društvu i da imam priliku birati najbolje pojedince i sportske kolektive na jednoj ovako respektabilnoj manifestaciji. Mislim da se pokazalo da su i moji prethodnici ranijih godina zajedno s ostalim članovima žirija odradili pravi posao, uvijek su nagrade odlazile u prave ruke, pa će tako, siguran sam, biti i sada. Učinit ćemo sve da prepoznamo i proglasimo najboljima one koji to zaista i zaslužuju svojim rezultatima", istakao je Šabanadžović.

Osvrt na istorijat jednog od najznačajnijih sportskih projekata u našoj zemlji, napravio je Adnan Ljubović, urednik sportskog programa BH radija 1 i potpredsjednik ovogodišnjeg žirija.

"Ponosni smo što ove godine slavimo jubilej. Svake godine se podsjećamo na početak priče izbora sportiste koji je bio neizvjestan i malo je onih koji su tada mogli predvidjeti i nadati se da će to trajati tako dugo. Istrajali smo, trajemo i nadam se da ćemo u buduće biti još bolji. Ova manifestacija izrasta u najrespektabilniju i najrelevantniju ovakve vrste", istakao je Ljubović.

Tradicionalno, pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH, partner je Olimpijski komitet BiH, a podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova. Svečana manifestacija 15. izbor najboljeg sportiste BiH bit će održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela Terme na Ilidži u 20 sati, uz direktan prenos na BHT 1.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: