Repriza finala od prije četiri godine
0

FOTO / New York Giantsi ponovo savladali Patriotse u Super Bowlu

Sarajevo-x.com
Divovi slave pobjedu u finalu (Foto: AFP)
Divovi slave pobjedu u finalu (Foto: AFP)
Igrači New York Giantsa osvojili su najveću titulu u sjevernoameričkim sportovima pobijedivši u Super Bowlu ekipu New England Patriotsa s 21-17 na stadionu Lucas Oil u Indianapolisu.

Nadahnuti svojim dinamičnim bekom Elijem Manningom, Divovi su u posljednjem periodu igre "ukrali" pobjedu pogotkom Ahmada Bradshawa u posljednjim trenucima susreta. Tako su Divovi ponovili finale od prije četiri godine kad su također savladali Patriotse.

"Najveći osjećaj u profesionalnom sportu je osvojiti Super Bowl", rekao je Tom Coughlin, koji je sa 65 godina postao najstariji trener u NFL-u koji je osvojio Super Bowl. Divovi su skoro ostali bez nade da mogu osvojiti titulu nakon što su bili na rubu granice za play-off. No, na kraju su s dvije pobjede ipak osigurali doigravanje.

Patriotsima je drugi poraz u finalu od žestokih rivala dosta teško pao. "Ne osjećate se dobro nakon što izgubite ovu utakmicu", rekao je trener New Englanda Bill Belichick. "Ne mogu kriviti bilo koga od naših igrača. Oni su igrali žestoko koliko su mogli. Možda smo mogli biti bolji za koju nijansu. No, takva je igra", dodao je on, prenose agencije. Finale je odigrano pred 70.000 ljudi i očekivanim rekordnim brojem TV gledatelja.

Do trofeja u posljednjim trenucima (Foto: AFP)
Do trofeja u posljednjim trenucima (Foto: AFP)
Igrači oba tima su pravili greške i sve vrijeme se radilo o igri živaca, no Divovi su odreagovali na pravi način kad je bilo najpotrebnije. Manning, koji je osvojio drugi Super Bowl prsten, proglašen je najkorisnijim igračem finala. "Bila je to velika utakmica između dvije velike ekipe. Igrali smo do samog kraja, kako to ovakve utakmice i traže", rekao je Manning.