sport
3

Neum: Održan Vaterpolo kup FBiH za juniore

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Neumu je ovog vikenda odigran Vaterpolo kup Federacije Bosne i Hercegovine za juniore, što predstavlja drugo po redu takmičenje na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Nastupilo je šest klubova: Akademija B (Sarajevo), GKVS Čelik (Zenica), GKVS Sarajevo (Sarajevo), HVK Jadran (Neum), VK Mladost (Sarajevo) i VK Torpedo (Sarajevo).

Osvajač Kupa je Jadran iz Neuma, koji je u finalnoj utakmici savladao Akademiju B rezultatom 11:6.

Treće mjesto osvojili su igrači GKVS Sarajevo pobjedivši Mladost rezultatom 11:3.

Za najsupješnije pojedince proglašeni su: Josip Njavro (Jadran) - najbolji golman, Dino Džehović (Torpedo) - najbolji strijelac, Maroje Gluhajić (Jadran) - najbolji igrač.

Gost na održavanju Kupa bili su direktor JP Olimpijski bazen Otoka Aldvin Torlaković, koji se sastao s predsjednikom Vaterpolo saveza FBiH Ivanom Lakićem.

Razgovarali su o razvoju vaterpola, kao i održavanju narednog kupa u Sarajevu. Također, istaknuto je da će Olimpijski bazen Otoka u narednom periodu dati punu podršku razvoju vaterpola, kako u Federaciji, tako i u cijelo Bosni i Hercegovini.

Najavljeno da će u septembru biti održan 4. međunarodni vaterpolo turnir "Sarajevo champions challenge 2012." gdje će gosti biti članovi vaterpolo saveza Federacije BiH i Republike Srpske, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.