Kratak prekid
224

Neugodna povreda Guzmana nakon skoka na Red Bull Cliff Divingu u Mostaru

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Meksički skakač Sergio Guzman povrijedio je vrat prilikom skoka u finalnoj seriji takmičenja u Mostaru u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Guzman je prilikom skoka u vodu povrijedio vrat i, prema riječima očevidaca, nakratko je ostao bez svijesti, ali mu je brzom reakcijom ronilaca i ljekara ukazana pomoć i premješten je u čamac, a onda i u bolnicu.

Ovo je treći takmičar koji se povrijedio u Mostaru nakon što su ranije zbog povreda odustale Rhiannan Iffland iz Australije, koja ubjedljivo vodi u generalnom poretku, i Eleanor Townsend Smart iz Sjedinjenih Američkih Država.

Povreda Guzmana. (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Povreda Guzmana. (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Takmičenje je nakratko prekinuto dok se ukazivala pomoć Guzmanu za kojeg se nadamo da neće imati težih posljedica nakon povrede. Službene vijesti iz bolnice kazuju da je Guzman pri svijesti.

U Mostaru se skakalo s dvije različite visine. Muškarci skaču s visine 27 metara, dok žene skaču s 21 metra visine. Brzina koju takmičari prilikom skoka mogu doseći iznosi 65 km/h, a ovu brzinu je ostvariti za samo tri sekunde.