{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastup rekordnog broja takmičara iz BiH na maratonu

4.10.2015. u 11:53
220
3
Nastup rekordnog broja takmičara iz BiH na maratonu
220
Nastup rekordnog broja takmičara iz BiH na maratonu
Za nešto više od sedam dana Bosna i Hercegovina će zabilježiti jedan značajan rekord u svojoj sportskoj historiji. Naime nedjelja 11. oktobar će biti dana kada će najviše takmičara iz BiH nastupiti na maratonu.
Između Budimpešte, Zenice, Zagreba i Minhena, naša zemlja će imati preko 30 maratonaca koji će se taj dan okušati na jednoj od najtežih disciplina na svijetu, na trci dugoj 42,2 km i u svim spomenutim gradovima viorit će se i BiH zastava.

Zahvaljujući vrijednim polazicima škole trčanja "Klix" trkači iz BiH su već bili najbrojnija grupa na nekoliko utrka u regionu a ovaj put će maratonci iz BiH biti veoma zapaženi i na prestižnom maratonu u Budimpešti.

Najveći broj spomenutih maratonaca potiče iz aktivnosti udruženja "Marathon" Sarajevo čija će grupa trkača za Budimpeštu brojati preko 20 maratonaca. U većini slučajeva radi se o vrijednim rekreativnim trkačima kojima će ovo biti prvi maraton u životu i koji su pratili šestomjesečni program i zajedničke treninge udruženja "Marathon". Koliko je maraton težak za istrčati govori i činjenica da od tri trkača koji istrče maraton samo jedan ponovi to iskustvo dok se ostali zadovolje jednim istrčanim maratonom i vraćaju se na kraće distance.

"Cijeli trenerski tim je izrazito ponosan na ove vrijedne ljude koji su našli vremena i volje za ovako težak i zahtjevan izazov kao što je trčanje maratona nakon čega će ući u jedan ali vrijedan promil stanovništva koje se bavi trčanjem maratona. Kao organizacija već deset godina omasovljavamo trčanje u BiH a kao trkači već dvadeset godina se bavimo trčanjem i probali smo gotovo sve distance i vrste trka koje postoje. Nakon svega ono što nas čini najsretnijim jeste da dijelimo znanje i iskustvo i da pomažemo našim trkačima da pomjeraju vlastite granice bilo da se radi putem škole trčanja "Klix" ili putem naših drugih treninga", kaže Erol Mujanović, direktor udruženja "Marathon" Sarajevo.

Dodao je da upravo kroz treninge sa drugim trkačima se mogu postići najbolji, najbrži i najvidljiviji rezultati u smislu omasovljavanja trčanja u našem regionu.

"Posebno nas raduje procvat trčanja u cijeloj BiH gdje sada već imate aktivne trkačke grupe, trke i treninge u Zenici, Tuzli, Banja Luci, Bijeljini i u drugim gradovima", dodaje Mujanović.

Za posebno veliki rast trčanja u Sarajevu su svakako veoma zaslužni i vrijedni medijski partneri udruženja "Marathon" Sarajevo web portal Klix.ba i radio Antena Sarajevo koji pružaju veoma značajnu podršku svim aktivnostima udruženja "Marathon" i koji su učinili da veliki broj naših sugrađana počne da živi zdravije, saopćeno je iz ovog Udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: