|

Naredne godine počinje i zimska Škola trčanja Klix

Naredne godine počinje i zimska Škola trčanja Klix
0
Piše: A. U.
2.12.2013. u 11:02
9
komentara
0

dijeljenja
Naredne godine počinje i zimska Škola trčanja Klix Polaznici Škole trčanja Klix
Škola trčanja Klix, nova inicijativa NVO Marathon Sarajevo, imala je za cilj ponuditi zajedničke treninge grupi rekreativnih trkača, a tokom prethodnih mjeseci ostvarila je zavidne rezultate.
"Kao što su se mnoge Sarajlije uvjerile tokom prethodnih mjeseci, 25 predstavnika škole trčanja je vrijedno treniralo od marta ove godine, a naporan rad su krunisali istrčavši sarajevski polumaraton, odnosno 21,1 km. Sa tri treninga sedmično, polaznici su u šest mjeseci prešli sa dvije minute na više od dva sata trčanja, koliko je trajao polumaraton za većinu njih. Sve to uz mnogo zabave, smijeha i pozitivne energije na treninzima", rekao nam je Erol Mujanović, jedan od trenera u Školi trčanja Klix.

Ono što je posebno zanimalo osnivače škole jeste promjena životnih navika i navode kako su ponosni na sve polaznike, jer su pokazali sjajnu motivaciju i entuzijazam. Tako su njihovi polaznici pokazali da ne samo da su u odličnoj formi, već su se i pridružili iznimno malom procentu osoba koje mogu istrčati polumaraton. Kao posebno dobru stvar ističu različitost profila polaznika, kojih je bilo ne samo različitih zanimanja i dobi, već i iz različitih zemalja.

Iako je ovogodišnja škola završena, polaznici nastavljaju trenirati sami i nakon polumaratona. Tako su neki od njih učestvovali na zanimljivoj i zahtjevnoj noćnoj trci u Zagrebu, a pripremaju i planove treninga za bečki i beogradski maraton u aprilu naredne godine.

Naredni koraci udruženja Marathon će se, zbog velikog interesovanja građana, prije svega odnositi na nastavak škole trčanja i stvaranje nove generacije trkača od marta naredne godine.

"Također, NVO Marathon će u narednoj godini uvesti i zimsku školu trčanja. Cilj zimske škole je ponuditi aktivnosti tokom zimskih mjeseci, kako se ne bi prekidao kontinuitet treninga i kako bi se učesnici pripremili za polumaratonske i maratonske trke na proljeće 2015. Ove važne novine će biti uvedene kako bi se odgovorilo na rastući interes društva za naše aktivnosti", rekao nam je Mujanović.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...