sport
0

Budite u super formi cijele godine, trenirajte u Školi trčanja Klix

Klix.ba
Udruženje Marathon Sarajevo upisuje novu generaciju trkača Škole trčanja Klix. Prijaviti se mogu svi koji žele da poboljšaju formu i vode zdrav i aktivan život oslobađajući se stresa.

Prošle godine, 25 predstavnika škole trčanja treniralo je od marta do septembra, a naporan rad su krunisali istrčavši tradicionalni sarajevski polumaraton, odnosno 21,1 km. Sa tri treninga sedmično, polaznici su u šest mjeseci prešli sa dvije minute na više od dva sata trčanja, koliko je trajao polumaraton za većinu njih. Prema iskustvima učesnika, treninzi su bili veliko zadovoljstvo i jedno prelijepo iskustvo.

Uz podršku i nadzor iskusnih trenera, višedecenijskih maratonaca, prioritetni cilj škole je da početnike nauči osnovnim pravilima trčanja, tako da mogu samostalno početi svoj novi “sportski” život uz zdrave životne navike.

Početku treninga će prethoditi info sesija i prezentacija, koje će biti organizovane početkom marta i gdje će svi zainteresovani moći postaviti pitanja koja ih zanimaju i čuti iskustva polaznika prethodne generacije.

Prvi ciklus škole traje od 21.03.2014. do 21.09.2014. godine. Treninzi u početnom periodu su veoma lagani, prilagođeni početnicima, a polaznici najviše uživaju u iznimno pozitivnoj grupi i u opuštenoj atmosferi. Mjesečna članarina iznosi 40 KM. Svi polaznici koji završe školu trčanja ce dobiti specijalnu sportsku majicu škole.

Ukoliko ste zainteresovani, pošaljite svoje podatke (ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon ili e-mail adresu) na: [email protected] a pogledajte i Facebook stranicu Škole trčanja Klix.