|

Najveći ATV regionalni susreti održat će se u Vogošći

Najveći ATV regionalni susreti održat će se u Vogošći
192
Klix.ba
13.6.2019. u 12:51
5
komentara
192

dijeljenja
Najveći ATV regionalni susreti održat će se u Vogošći
Vogošća će 22. i 23. juna biti domaćin najvećeg ATV susreta u regionu koji će okupiti više od 150 ATV, SXS, Cross i Offroad vozila iz devet država.
Ovo je drugi po redu susret, a prošle godine ućešće su uzela su 102 ATV vozila koji su vozili na dionici od Vogošće, Motke, Visojevice, Homara do Nišića.

Svi ozbiljniji timovi i vozači učestvuju, dok su ove godine dolazak potvrdili i vozači najteže svjetske utrke Hunt the wolf iz Rumunije, Hrvatske i Srbije. BiH nema predstavnika na ovoj trci, ali naredne godine ATV Klub Vogošća će uzeti učešće.

Staza je duga 68 kilometara i svi vozači će kroz tri vrste staza imati priliku da pokažu svoje sposobnosti vozeći po zahtjevnim terenima.

Za one manje iskusne pripremljena je panoramska vožnja i imat će priliku upoznati prelijepe predjele naše države i glavnog grada. Oni malo iskusniji će krenuti na dvije hard staze koje su znatno ozbiljnije i zahtjevnije.

Okupljanje je u 10:00 sati, dok je polazak planiran u 11:00 sa stadiona Hakija Mršo.

Vožnja nije takmičarskog karaktera nego rekreativnog. ATV klub Vogošća je učesnik svih ATV susreta u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a u mjesecu julu vozit će i stazu u Rumuniji.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...