Adrenalinski sport
82

Proglašeni pobjednici Off road rally takmičenja na Bjelašnici i Igmanu

E.S.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Na Bjelašnici i Igmanu završeno je peto međunarodno Off road rally takmičenje koje je iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja privuklo stotine ljubitelja ovog adrenalinskog sporta.

Takmičari su se okušali u hard i soft disciplini, dok je jedan dio programa po prvi put bio rezervisan i za turistički dio, u kojem su iskusni vodiči goste koji su došli sa bilo kojom vrstom terenskog vozila proveli prekrasnim predijelima Igmana i Bjelašnice.

U klasi Soft1 tako je prvo mjesto zauzeo Senad Tabić iz Kladnja, drugo mjesto pripalo je Gradimiru Bubnjeviću iz Plive, dok je treće mjesto osvojio Predrag Rajak također iz Plive. U klasi Soft2 prvo mjesto pripalo je Ivici Šariću iz Hercegovine, drugo mjesto Ivanu Mariću također iz Hercegovine, a treće mjesto osvojio je Branislav Danilović.

U klasi Hard prvo mjesto zauzeo je Gregor Ratković iz Slovenije, drugo mjesto pripalo je Muhamedu Čamdžiću iz Konjuha, a treće mjesto Daliboru Veljkoviću iz Šipova.

U kategoriji klubova, prvo mjesto osvojio je Konjuh 4x4, drugo mjesto Grand Hercegovina, a treće mjesto Pliva Šipovo.

Dobitnici su osvojili brojne nagrade, među kojima su i one novčane u iznosu od 500 KM, 300 KM i 200 KM, kao i dodatnu opremu za vozila, rasvjetu, motorna ulja...

Organizator petog međunarodnog Off road rally takmičenja je Automoto klub „Sa Off road klub“ iz Sarajeva, u okviru Off road Saveza Bosne i Hercegovine.

Marka Jeep podržala je održavanje ovogodišnje trke terenaca na Bjelašnici. "Jeep je sa velikim zadovoljstvom podržao ovogodišnju trku terenaca na Bjelašnici. Vozila Jeep su na planini u svom prirodnom okruženju i siguran sam da su dobar izbor za sve vozače kojima je vožnja po teškim terenima strast i izazov. U tom segmentu neprikosnoven i već legendaran je Jeep Wrangler koji je postao sinonim za off road vožnju. Siguran sam da će ova manifestacija doprinjeti popularizaciji terenske vožnje, ali i samog brenda Jeep u Bosni i Hercegovini“, rekao je Aleksandar Stijaković, marketing menadžer brenda Jeep.