Istrajnost u kandidaturi
78

Najveća priznanja EOK-a za uspješnu organizaciju EYOF-a 2019

Klix.ba
Nakon svečane ceremonije otvaranja EYOF-a, koja je oduševila gledaoce direktnog TV prijenosa i prisutne koji su ispunili Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase", u Hotelu Hills upriličen je prijem Evropskog olimpijskog komiteta na kojem je domaćin bio gospodin Janez Kocijačič, predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta.

Gospodin Kocijančič je iskoristio ovu priliku da Predsjedništvu Olimpijskog komiteta BiH – predsjedniku Siniši Kisiću i potpredsjednicima prof.dr Izetu Rađi i Marijanu Kvesiću, kao i generalnom sekretaru OK BiH mr.sci. Saidu Fazlagiću uruči najveće priznanje EOK-a za istrajnost u kandidaturi i uspješnu organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

Priznanja su takođe dobili i gradonačelnici gradova domaćina, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković. Za kompletnu realizaciju organizacije je bila zadužena Firma EYOF d.o.o. čiji je direktor Senahid Godinjak, također dobio ovo laskavo priznanje.

Ova izuzetna priznanja su svakako sačinjena od zajedničkog rada i vizije, jedinstva i energije usmjerene ka jednom cilju, a to je najbolje izdanje 14. po redu zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

"Pored Evropskog olimpijskog komiteta, gradova domaćina, Organizacionog komiteta EYOF-a 2019, veliku zahvalnost i nemjerljiv doprinos dugujemo Izvršnom komitetu Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Komisiji za vrhunski sport OK BiH, Stručnoj službi OK BiH, sportskim strukovnim savezima BiH kao nosiocima realizacije takmičenja, svim olimpijcima, vrhunskim sportistima i sportskim radnicima, volonterima koji su dali nesebičan doprinos, bili i još uvijek su dio EYOF-a koji je najveća višesportska manifestacija od zimske Olimpijade 1984. Ogromnu zahvalnost dugujemo i Predsjedništvu BiH kao i svim nivoima vlasti i ministarstvima koji su finasijski i organizaciono podržali Projekat EYOF 2019. Bez njih ova manifestacija nebi bila održana na ovom nivou", rekao je Siniša Kisić.