sport
0

Najpopularniji sportisti na Googleu

Sarajevo-x.com
Maria Sharapova
Maria Sharapova
Sportisti su često poznati ne samo po svojim sportskim uspjesima i dostignućima, već i po svojim privatnim životima, a pogotovo kada je riječ o nekim skandaloznim dešavanjima. Sudeći prema pretragama na Googleu, neki od najtraženijih sportista današnjice privukli su više pažnje svojim privatnim, nego profesionalnim životima.

Tiger Woods Kada se u Google ukuca ime Tiger Woods, pojavi se 10.400,000 rezultata koji se vezuju uz to ime i 754.000 fotografija. Prema podacima iz Googlea, ovaj igrač golfa, pored toga što je najuspješniji u ovome sportu, najpopularniji je sportista na Googleu. Tiger je također jedan od najplaćenijih sportista današnjice.

David Beckham Za Davida Beckhama na Googleu ima 3.020,000 rezultata koji se vezuju uz njegovo ime i 595.000 fotografija. Ugovorom u nogometnom klubu L.A. Galaxy Beckham će u toku pet godina zaraditi više od 32 miliona dolara, ali će zaradom od marketinga i brendiranja svog imena na svoj račun vjerovatno moći uplatiti još dodatnih 200 miliona dolara. Beckham svoju popularnost, može se reći, u jednakoj mjeri zahvaljuje svojim sportskim uspjesima kao i stalnoj sveprisutnostu u svijetu mode, bogatih i slavnih.

Maria Sharapova Nakon unošenja imena prelijepe ruske teniserke Marie Sharapove, Google će "izbaciti“ 2.440,000 rezultata i 125.000 fotografija. Krajem 2006. godine, Sharapova je bila najplaćenija sportistkinja, a njena svjetska popularnost donijela joj je brojne marketinške ugovore od kojih si može priuštiti lagodan život ispunjen luksuzom.

OJ Simpson ima 2.410,000 rezultata na Googleu i 81.400 fotografija. Za ovog sportistu se može kazati da je svjetsku popularnost stekao tokom suđenja na kojem je sjedio na optuženičkoj klupi kada je bio glavni osumnjičeni za ubistvo svoje bivše žene i njenog tadašnjeg momka. Njegovi stalni sukobi sa zakonom na naslovne strane i udarne vijesti dovele su ga češće nego njegovi sportski uspjesi.

Anna Kournikova je teniserka i manekenka, a na Googleu njeno ime se pojavljuje 2.260,000 puta. Njenih fotografija na Googleu ima oko 46.800. Iako nije zabilježila izvanredne sportske uspjehe, postala je jedna od najpoznatijih teniserki širom svijeta.