BH Telecom Sportske igre mladih
0

FOTO / Najbolji finalisti prve smjene danas će dobiti medalje

Klix.ba
Drugog dana finalnog takmičenja BH Telecom Sportskih igara mladih mališani su nastavili sa odigravanjem odličnih utakmica.

U poslijepodnevnom terminu dobit ćemo i pobjednike u obje kategorije i obje konkurencije. U dvorani Pete gimnazije i Gimnazije Dobrinja u 19:30 održat će se ceremonija dodjele medalja i pehara koje će uručiti ambasador Sportskih igara mladih Predrag Mijatović.

Odigrane su finalne utakmice u uličnoj košarci, a u obje konkurencije je bilo uzbudljivo do posljednjeg momenta. Najbolje djevojčice su ekipa Fifi i cvijetno društvo iz Tuzle, a u uzbudljivom finalu u muškoj konkurenciji, ekipa Hunters iz Prijedora je bila bolja od Tuzlaka, ekipe Bijele Mambe. Do kraja dana ćemo saznati i pobjednike u tenisu, stonom tenisu, badmintonu i rukometu.
Svim učesnicima finalnog takmičenja Igara je obezbijeđeno osiguranje od nezgode, a direktorica UNIQA osiguranja, Senada Olević je pred dolazak druge smjene istakla: “Nadam se da će Igre proteći u prijateljskoj atmosferi i da će djeca istinski uživati u igri. UNIQA Osiguranje, kao partner Igara, je preventivno osigurala sve mališane", te dodala da se nada da neće biti povreda i da će se svi sretni vratiti kući.
Na dodjeli nagrada prisustvovat će mnogobrojni partneri i prijatelji Igara, kao i mnoge poznate ličnosti, a medalje najboljim takmičarima uručit će Predrag Mijatović. U petak, 24. avgusta će biti održano i drženje za novinare u 11:00 sati u Hotelu Europe, na kojem će prisustovati počasani predsjednik Igara za BiH, Ivica Osim, Predrag Mijatović kao ambasador Igara, i regionalni predsjednik Sportskih igara mladih, Zdravko Marić.

Nakon cjelodnevnog takmičenja, mališanima će poslije dodjele nagrada biti organizovano zabavno veče na platou ispred studentskih domova Nedžarići. Sutra dolazi druga smjena finalista, 945 dječaka i djevojčica koji će se takičiti u nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, šahu i igri "Između dvije vatre".