BH Telecom Sportske igre mladih
7

Na finale u Sarajevo stiže 1.795 mališana iz 19 bh. gradova

Klix.ba
Nakon dva mjeseca kvalifikacijskih takmičenja u gradovima širom Bosne i Hercegovine, BH Telecom Sportske igre mladih ulaze u svoju završnicu.

Uz učešće 1.795 dječaka i djevojčica iz 19 bh. gradova, veliko finalno takmičenje održat će se od 22. do 26. avgusta u Sarajevu. Mališani će doći u dvije smjene, podijeljene prema sportovima, a takmičenja će se odvijati na više lokacija u gradu.

U srijedu, 22. avgusta počinju prve utakmice u uličnoj košarci i rukometu, koje će se odigrati u dvorani "Ramiz Salčin" i dvorani Pete gimnazije i Gimnazije Dobrinja.

Također, sutra stižu i mališani koji će u četvrtak odigrati završne susrete u stonom tenisu, tenisu i badmintonu. U drugoj smjeni u petak, subotu i nedjelju snage će odmjeriti najbolji u malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, šahu i igri "Između dvije vatre".

Na petodnevnom druženju u Sarajevu, mališanima je pored takmičarskog, osiguran i zabavno-edukativni program. Kroz zabavne večeri i obilaske grada djeca će imati dodatnu priliku da nauče nešto novo, ali i bolje upoznaju sve sudionike Igara. Pripreme za finale su završene, a pred početak finalne smotre, predsjednik Igara, Haris Deliahmetović je istakao: "Zadovoljstvo nam je ugostiti naše male sportiste i nadam se da ćemo biti dobri domaćini, te predstaviti Sarajevo u najboljem svjetlu."

Deliahmetović je dodao da dobre igre sigurno neće nedostajati, te zaželio dobrodošlicu i sreću svim učesnicima ovogodišnjih Igara.

BH Telecom Sportske igre mladih su i ove godine uspjele da ispune očekivanja, te tako opravdale epitet najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini. Od srijede do nedjelje Sarajevo će biti bogatije za 1.795 iskrenih, dječijih osmijeha.