sport
0

Najbolja sportkistkinja TK je Mirsada Suljkanović koja je otišla raditi na kruzeru

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Karatiskinja Mirsada Suljkanović i kick-bokser Igor Emkić izabrani su večeras za najbolje sportiste Tuzlanskog kantona u 2013. godini, na 20. jubilarnoj manifestaciji Izbor sportiste godine koja je održana u BKC-u.

Vijest da je po treći put izabrana za najbolju sportiskinju Tuzlanskog kantona Mirsada Suljkanović je primila miljama daleko od kuće, odnosno na kruzeru gdje je otišla da radi. Igor Emkić je peti put proglašen za najboljeg sportistu Tuzlanskog kantona.

Najbolji senior je sportski ribolovac Muris Đug, dok je najbolja juniorka atletičarka Emina Konjić. Najbolji kadet je plivač Adi Mešetović, a trener Salko Zildžić.

Najbolja ekipa u Tuzlanskom kantonu su kuglaši Slobode, specijalna priznanja za trenere dobili su Fikret Selman, Muhamed Delić, Hajrudin Trle i Emir Junuzović.

Dodijeljene su po prvi put i plakete zaslužnim sportskim radnicima, a povelja je posthumno dodjeljena legendarnom nogometašu Mustafi Hukiću – Huki, te Nedimu Muharemagiću, Almiru Šahinpašiću i Nusretu Softiću.

Najbolji sportista invalid u muškoj konkurenciji je odbojkaš Ermin Jusufović, a u ženskoj konkurenciji Kadira Nukić, dok je najbolji klub SSRI Tuzla.

Specijalno priznanje dodijeljeno je i Borisu Kasumoviću. Prvorangirani sportisti su dobili stipendije. U zabavnom dijelu programa nastupili su Amel Ćurić, Maid Hećimović i polaznice škole pjevanja profesorice Lejle Teskeredžić.