Kraj u suzama
51

Najbolja odbojkašica svijeta u 24. godini zbog skandala odustaje od reprezentacije

D. P.
Menadžer je tješio uplakanu Egonu (Foto: Screenshot)
Menadžer je tješio uplakanu Egonu (Foto: Screenshot)
Najbolja odbojkašica Evrope, a vjerovatno i svijeta Paola Egonu odustaje od igranja za reprezentaciju Italije jer ne može više podnijeti uvrede s tribina i rasističke ispade kojih je bilo posljednjih dana.

Egonu je ponovo bila lider reprezentacije Italije u pohodu na bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Ipak, to nije bilo dovoljno za navijače koji se time nisu zasitili.

Očekivali su još bolje rezultate od 23-godišnje Egonu pa su je tako rasistički vrijeđali s tribina. Čak su je pitali zašto igra za Italiju, iako je bila od koristi dok je nizala uspjehe za reprezentaciju.

Nakon što je osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu, Egonu se rasplakala i najavila kraj igranja za reprezentaciju.

"Ne razumijete. Pitali su me zašto igram za Italiju. Ovo mi je zadnja utakmica s reprezentacijom", rekla je Egonu u suzama svom menadžeru.

Kada je smirila emocije, objasnila je o kakvim se uvredama radi i smirila tenzije.

"Želim se odmoriti za sebe. Želim igrati za Italiju, ali posljednjih mjeseci teško mi je zbog svih uvreda i poruka koje sam dobila", rekla je Egonu.

Porijeklom Nigerijka, Egonu se često suočava s rasizmom u Italiji. Najčešće je vrijeđaju nakon što reprezentacija doživi loš rezultat na nekom takmičenju, no dok su rezultati tu, odgovara im to što je Italijanka.

Inače, Egonu gotovo svi smatraju najboljom odbojkašicom svijeta. Trenutno je u vlasništvu titule najbolje odbojkašice Evrope.