sport
343

Nadir Hajro ponovo državni šampion u bodybuildingu u svojoj kategoriji

Klix.ba
U nedjelju, 26. aprila u Tomislavgradu je održano 16. po redu državno takmičenje u fitnessu i bodybuildingu u IFBB federaciji.

Takmičenje, na kojem učestvuju takmičari sa područja cijele države, organizuje Bodybuilding savez Federacije Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju je učestvovalo 35 takmičara i takmičarki koji su se publici predstavili kroz različite kategorije kao što su juniorska kategorija, Men's Physique, Classic bodybuilding, te ženske kategorije Body bikini i Fitness bikini. Apsolutni šampion BiH i ovog je puta, četvrti put zaredom bio Mostarac Adnan Gosto.

U wheelchair kategoriji je, kao i prošle godine, prvo mjesto osvojio Nadir Hajro potvrdivši titulu šampiona države u ovoj kategoriji, a o kojem je portal Klix.ba pisao i ranije.

U razgovoru za Klix.ba, Hajro navodi kako je takmičenje premašilo sva njegova očekivanja, a organizacija je bila na visokom nivou.

Kaže kako je u ovom sportu trenutno profesionalno takmiči samo 21 osoba sa cerebralnom paralizom, te kako se, budući da među osobama s invaliditetom nema puno konkurenata, poredi sa svojim "zdravijim" kolegama.

"Drago mi je što sam pobijedio samog sebe što se forme i izgleda tiče. Dosegao sam izgled koji sam želio. To je jedno prelijepo iskustvo. Ovo mi je druga takmičarska godina i ne namjeravam stati", ističe Hajro i dodaje kako mu je jako drago što je ovaj sport sve popularniji u BiH, te kako će se potruditi da ga promoviše i što više približi publici.

Nadir uskoro putuje u Španiju, gdje će 13. maja biti održano evropsko prventsvo u fitnessu i bodybuildingu na koje putuje s mentorom, profesionalnim bodybuilderom Mirsadom Terzom.

"Još samo neki sitni detalji i potpuno sam spreman da tamo u najboljem mogućem izdanju predstavim svoju državu i grad", kazao nam je Nadir i dodao kako je jedina mana ovog sporta to što je jako skup, te mu je potrebna pomoć kako bi finansirao pripreme za proljetnu sezonu.