Nakon teksta na Klixu
0

Mursel Ahmetspahić prikupio novac za Svjetsko prvenstvo

Piše: N. J.
Mursel Ahmetspahić
Mursel Ahmetspahić
Mursel Ahmetspahić iz Sanskog Mosta uspio je nakon teksta na našem portalu prikupiti novac za odlazak na svjetskom prvenstvo u bodybuildingu u Sloveniji.

Mursel je u razgovoru za naš portal prije nekoliko dana izjavio kako mu je potrebno 600 KM za četiri mjeseca priprema za ovo prvenstvo, koje će se održati 20. oktobra u Sloveniji. Suma nije toliko velika, ali za Mursela je bila problem, budući da jedini radi u porodici.

"Ubrzo nakon što ste objavili tekst javio mi se predsjednik Općinskog odbora SDA u Sanskom Mostu Sanel Mahić i rekao da će učiniti sve da mi pomogne da prikupim taj novac. Potom su me pozvali iz Općine čiji je načelnik Mustafa Avdagić izdvojio 300 KM, a toliko su mi obećali i iz Sportskog saveza u Sanskom Mostu. Također, postoji i opcija prema kojoj bi ovdašnje Komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija moglo sponzorisati moj odlazak na takmičenje", ističe Mursel, te dodaje da mu se nakon dan-dva javio i donator iz Berlina.

"Pozvao me Mirsad Fikić iz Berlina, koji je porijeklom iz okoline Prijedora. On mi je rekao da će mi uplatiti sav novac koji mi je potreban, bez obzira na to je li mi neko već uplatio taj novac. Kazao mi je da mi ništa ne smije nedostajati, te da ima Bosanaca koji vole svoju zemlju ma gdje se nalazili. Sutradan mi je poslao poruku da mi je uplatio novac i kad sam otišao u banku vidio sam da je to zaista tako i da se ne radi o šali", kaže Mursel, koji je zahvalio svima koji su mu pomogli da prikupi novac i ode na veliko takmičenje.

"Dok svi budu uživali u čarima ljeta ja ću naporno raditi kako bih što bolje predstavio svoju zemlju, ali se i odužio ljudima koji su mi pomogli", zaključio je Mursel.