Nogometni imenjaci
21

Mozzart uz FK Krajina: Novi dresovi za nogometaše iz Banje Luke i Cazina

Mozzart uz FK Krajina
Mozzart uz FK Krajina
Novi sportski šampioni svakodnevno stasavaju u brojnim klubovima širom naše zemlje. Vrijedno treniraju i sanjaju velike sportske snove, a podršku na putu do ispunjenja pruža im kompanija Mozzart kroz tradicionalnu akciju "Novi dresovi za nove šampione".

Novim garniturama opreme sada su obradovali dva kluba istog naziva pa će dresove sa znakom "M" nositi nogometaši Krajine - iz Banje Luke i Cazina.

"Regionalnom lideru u priređivanju igara na sreću, kompaniji Mozzart, zahvaljujemo što je u izuzetno teškim vremenima za rad bilo kojeg sportskog kolektiva, a posebno fudbalskih klubova, prepoznala FK Krajinu i našu želju za razvojem i napretkom i svesrdno nas podržala, te se nadamo da je ovo samo početak naše uspješne, dugoročne saradnje", istakao je Branko Latinović, igrač i trener FK Krajina iz Banje Luke.

Mozzart uz FK Krajina
Mozzart uz FK Krajina

Banjalučka Krajina datira od 1973. godine, a mnogi njihovi igrači su sa uspjehom nosili dres banjalučkog Borca i drugih premijerligaških i prvoligaških klubova. Među njima je i Vladan Kovačević - trenutno jedan od najperspektivnijih golmana Evrope, igrač FK Rakow iz Poljske, koji je prve nogometne korake napravio baš u njihovoj školi nogometa.

Danas broje oko 100 aktivnih članova koji se takmiče kategorijama pjetlići, pretpioniri, pioniri i seniori. U novim Mozzart dresovima žele do novih pobjeda, a budućnost kluba vide u razvoju i omasovljavanju škole nogometa.

I u Cazinu će nogometaši Krajine u Mozzartovim bojama da tresu mreže. Uz podršku regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću žele do vrha Druge lige Federacije, a zatim ponovo u prvoligaško takmičenje.

Mozzart uz FK Krajina
Mozzart uz FK Krajina

"Ovaj vid podrške je od velikog značaja za naš klub. Kompanija Mozzart je, po ko zna koji put, pokazala svoju društvenu odgovornost, pa imamo samo riječi hvale za ovaj plemeniti sportski gest. Možemo obećati da ćemo u ovoj opremi prezentovati naš grad, klub, kao i Mozzart u sportskom duhu i u duhu fair playja", poručio je Seadin Badić, predsjednik FK Krajina iz Cazina.

U klupskoj historiji od čak 92 godine, nanizali su mnogo pobjeda. Najveći uspjeh kluba je osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi FBiH i plasman u Premijer ligu BiH.

Danas cazinska Krajina ima oko 150 članova u šest takmičarskih selekcija-pčelice, pretpioniri, pioniri, kadeti, juniori, seniori. Tu su i mali nogometaši koji se još ne takmiče, ali vrijedno treniraju, a upravo oni su garant da će klub dočekati stotu.