U fokusu javnosti
0

Mostar pun turista nestrpljivo čeka finale Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
U staroj gradskoj jezgri Mostara je atmosfera puna adrenalina zbog takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022. u sklopu kojega se vratolomnim skokova sa Starog mosta u ledenu Neretvu za titulu najboljeg bore elitni svjetski skakači.

Sve oko Starog mosta od jutarnjih do kasnih večernjih sati puno je građana i turista koji su u Mostar došli zbog velikog takmičenja, a oni koji su se zadesili u najvećem hercegovačkom gradu ostaju duže kako bi uživati u spektaklu na Starom mostu gdje od jučer traje maraton adrenalinskih skokova.

Fotografiranje s UNESCO-ovim zaštićenim spomenikom i veličanstvenom platformom Red Bull Cliff Diving koja je postavljena danas, kruže društvenim mrežama, dok akrobatski skokovi koji publici lede krv u žilama okupljaju sve veći broj ljubitelja adrenalina.

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022. u Mostaru je počelo izvođenjem prve serije skokova, direktno s kamenog luka Starog mosta jučer, a danas se nastavilo drugom serijom s platforme koja je na UNESCO-ovom spomeniku postavljana na visinu od 27 metara za muškarce i 21 metar za žene.

Brojni Mostarci i njihovi gosti priču koja je u fokusu šire javnosti prate s velikim uzbuđenjem i svoje prisustvo nastoje ovjekovječiti mobilnim uređajima i aparatima u trajna sjećanja, a velika pažnja i podrška bez sumnje godi i samim takmičarima.

Mnogi su od njih već ocijenili da je publika najvatrenija u Mostaru, gdje građani žive sa skokovima više od četiri i pol stoljeća i veliki su znalci umjetnosti skokova sa Starog mosta u rijeku Neretvu koja je i tokom ljetnih dana uprkos visokim temperaturama izuzetno hladna.

Posebne gužve u Mostaru se očekuju tokom sutrašnjeg dana kad će se održati finale mostarskog takmičenja u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2022. s početkom u 15 sati koje se u Mostaru nestrpljivo iščekuje.

Na takmičenje u Mostar doći će veliki broj gostiju brzim vozom koji saobraća na liniji Sarajevo - Čapljina - Ploče i nazad. Voz iz Sarajeva polazi u 7:15 sati, a u Mostar stiže u 9:12 sati. Povratak iz Mostara je u 19:56 sati , s dolaskom u Sarajevo u 21:51 sati, tako da svi gosti mogu u potpunosti doživjeti ovaj veliki dan.

Živo je u Mostaru i tokom noćnih sati zbog brojnih zanimljivih sadržaja i ludih zabava, koji se održavaju na više lokacija u staroj gradskoj jezgri Mostara, po kojima ovaj grad postaje sve poznatiji među posjetiteljima koji se rado vraćaju i dovode nove goste.