|

FOTO
/
Mladi iz devet bh. gradova učesnici Zimske olimpijske akademije

Mladi iz devet bh. gradova učesnici Zimske olimpijske akademije
0
F
FENA
23.1.2013. u 10:48
0
komentara
0

dijeljenja
Mladi iz devet bh. gradova učesnici Zimske olimpijske akademije
U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH) i Američke ambasade u BiH u Sarajevu je u toku "Zimska olimpijska akademija".
Smisao projekta je povezivanje mladih ljudi, različitih nacionalnosti iz više bh. gradova, da kroz sportske aktivnosti i edukativni program spoznaju vrijednosti olimpizma, saopćeno je iz OK BiH.

Projekat će biti značajan korak ka jačanju kapaciteta za razvoj novih pristupa, aktivnosti i strategija, koji će promovirati poštovanje, prijateljstvo, toleranciju, izvrsnost i solidarnost, kroz sport među mladima u BiH.

Srednjoškolci iz Prijedora, Doboja, Olova, Višegrada, Trebinja , Širokog Brijega, Livna, Jajca i Fojnice, nakon što su skijali na olimpijskim planinama, u srijedu su slušali predavanja u Olimpijskom muzeju na teme "Historija olimpijskih igara", "EYOF 2017", kao i predavanje američkog ambasadora Patricka Moona na temu "Olimpijske vrijednosti".


Nakon predavanja učesnici Akademije su učestvovali na turniru u stonom tenisu i pikadu.

Pored skijanja na programu Akademije je i umjetničko klizanje kao i razgovori sa bh. olimpijcima i šampionima (Larisa Cerić, Marko Rudić, Nenad Marković, Ivan Hmjelovjec, Ivana Ninković, Bulend Biščević, Damir Džumhur, itd), te predavanja na temu "Ujedinjenje sporta u BiH", "Mladi ambasador MOK-a" i "Olimpijski muzej ZOI 84", saopćeno je iz OK BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.