sport
0

Mittal Steel Zenica generalni sponzor NK "Čelik"

FENA
Kompanija Mittal Steel Zenica u narednoj sezoni Premijer lige BiH, bit će generalni sponzor Nogometnog kluba Čelik iz Zenice.

Marketing menadžer Mittal Steel Zenica Damir Husaković, na danas održnoj pres konferenciji u prostorijama NK Čelik, rekao je kako je odluka o sponzorstvu nad popularnim zeničkim klubom, sastavni dio poslovne filozofije najvećeg svjetskog proizvođača čelika.

"Mittal Steel je opredjeljen da pomaže projekte razvoja zajednice i u tom cilju vjerujemo da će naše učešće u radu kluba doprinijeti bržoj realizaciji zacrtanih ciljeva od strane uprave NK Čelik", rekao je Husaković.

Finansijska vrijednost ugovora nije precizirana ali je Ismet Sarajlić, potpredsjednik NK Čelik, rekao da će pomoć Mittal Steel Zenica činiti oko 1/3 ukupnog klupskog budžeta.

Na pres konferenciji NK Čelik, novi šef stručnog štaba, Vjeran Simunić rekao je, da je Čelik spreman i s kvalitetnim igračkim sastavom dočekuje nogometnu sezonu 2006./07. u kojoj je cilj kluba izboriti plasman do 6. mjesta na tabeli.

U prelaznom roku zenički klub angažirao je pet novih nogometaša: Nermin Šabić, Velimir Švarić, Vitomir Paškalj, Nikola Mikelini i Alen Ljevaković, a danas je postignut i dogovor sa Suadom Grabusom koji će ponovo obući dres kluba sa Bilinog polja.