Postigao gol za pobjedu
81

Milanov heroj u zagrljaju Maldinija: To je fantastično, ovo je posebna godina

K. H.
Foto: Theo Hernandez/Instagram
Foto: Theo Hernandez/Instagram
Milanov defanzivac Theo Hernandez na fantastičan način završio je 2020. godinu tako što je svom timu u 92. minuti donio pobjedu protiv Lazija za ostanak na prvom mjestu, a nakon utakmice završio je u zagrljaju legendarnog Paola Maldinija za šta je rekao da je bio poseban osjećaj.
Hernandez je nakon meča bio vidno zadovoljan i u izjavi za medije kazao je da najviše žali što navijači nisu bili na stadionu da zajedno proslave uspješan kraj 2020. godine.

"Bio je to izuzetno važan gol, a najveća šteta ostaje jer navijači nisu bili s nama i na kraju nismo mogli proslaviti zajedno. Sjajna godina je iza nas, a na kraju smo je završili na poseban način", kazao je ovaj lijevi bek.

Nakon utakmice na teren je utrčao i Paolo Maldini koji je s igračima slavio važnu pobjedu, a prvo je prišao Hernandezu koji nije mogao sakriti oduševljenje zbog toga.

"Fantastično je to što me najbolji bek svih vremena zagrlio nakon utakmice. Moram reći da je Lazio odigrao odličan meč, ali mi smo se borili i zasluženo slavili", kazao je Hernandez i na kraju odgovorio na pitanje da li se osjeća kao najbolji bek u Evropi:

"Vrijedno treniram svaki dan, uvijek se trudim da budem bolji i naravno da svi želimo postati najbolji na svijetu. Moram se zahvaliti svojim saigračima koji mi mnogo pomažu."

Milan je 2020. godinu završio na prvom mjestu sa 34 osvojena boda iz 14 utakmica i trenutno imaju jedan bod više od gradskog rivala Intera.