Prijateljska utakmica
0

Messi i Ronaldo briljirali u duelu PSG-a i zvijezda saudijskog prvenstva (5:4)

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a pobijedili su na Kralj Fahd International stadionu u Riyadhu u prijateljskoj utakmici ekipu Zvijezda Al-Hilala i Al-Nassra rezultatom 5:4, a ovaj duel je vjerovatno bio posljednji okršaj igrača koji su obilježili posljednju eru nogometa - Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Susret je otvoren na sjajan način nakon što je Messi već u trećoj minuti pogodio poslije odličnog proigravanja Neymara. Uslijedio je mirniji period utakmice, a u 34. minuti Ronaldo je izjednačio nakon što je mirno realizovao udarac s bijele tačke.

Pet minuta kasnije PSG je ostao s igračem manje nakon što je Bernat dobio direktan crveni karton, ali to nije spriječilo prvake Francuske da u 43. minuti dođu do novog vodstva golom Marquinhosa.

Imao je PSG priliku u sudijskoj nadoknadi doći do trećeg pogodka, ali je Neymar katastrofalno izveo penal pa golman nije imao problema ukrotiti loptu. Kazna je uslijedila samo tri minute kasnije kada je Ronaldo ponovo pogodio, ovaj put nakon što je sam pogodio stativu te poslije velike greške bivšeg saigrača Sergija Ramosa.

Sedam minute igre u nastavku bilo je dovoljno sa se Ramos iskupi za grešku jer je postigao novi vodeći pogodak za PSG nakon proigravanja Mbappea. Ipak, revija golova je nastavljena tri minute kasnije jer je Jang Hyun-Soo ponovo izjednačio nakon centaršuta Martineza.

Četvrti pogodak za PSG postiže Mbappe nakon još jednog penala, a peti je bio djelo Ekitikea u 78. minuti susreta. Konačnih 5:4 postavio je Talisca u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Ronaldo i Messi su igru napustili pola sata prije kraja utakmice te su zaradili brojne ovacije prezadovoljne publike na stadionu u Saudijskoj Arabiji budući da su svjedočili vjerovatno posljednjem duelu najboljih nogometaša svih vremena uz još nekoliko asova najvažnije sporedne stvari na svijetu.