Red Bull Cliff Diving
74

Meksikanac Parades i Australka Iffland vodeći nakon prvog dana skokova u Mostaru.

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
U prve dvije serije Red Bull skokova s najljepše svjetske skakaonice, mostarskog Starog mosta, najbolji su bili Meksikanac Jonatan Paredes i Australka Rhiannan Iffland.

Odlično ispunjen plato ispod Starog mosta uživao je u vratolomijama najboljih skakača na svijetu, a sutra se očekuje kulminacija cijelog mostarskog takmičenja.

Podbacio je danas veliki favorit i najbolji ove sezone, sedmerostruki svjetski prvak, Britanac Gary Hunt. Prvi je bio Meksikanac Jonatan Paredes, drugi Constantin Popovici iz Rzmunije, treći Andy Jones iz SAD-a, četvrti Allesandro de Rose iz Italije i peti Steven Lobue iz SAD-a.

U konkurenciji djevojaka nakon dvije serije skokova prva je bila Rhiannan Iffland iz Australije, druga Genevieve Bradley iz SAD-a, treća j ebila Jessica Maccaulay iz Velike Britanije, četvrta Lysanne Richard iz Kanade dok je peta bila Antonina Vyshyvanova iz Ukrajine.

Sutra su na programu dvije odlučujuće serije, a spektakl ispod Starog mosta počinje već od 13 sati. Organizator je obezbijedio i posebnu liniju talgo voza koja saobraća na relaciji Sarajevo - Mostar.

Skakači su za sutra ostavili najteže skokove u svom repertoaru, tako da je spektakl zagarantovan.