sport
560

Meho Kodro više nije trener FK Sarajevo!

Piše: J. H.
Meho Kodro (Foto: Klix.ba)
Meho Kodro (Foto: Klix.ba)
Meho Kodro više nije trener FK Sarajevo. Odluka je to Upravnog odbora Bordo tima nakon nekoliko loših rezultata tima sa Koševa, potvrđeno je za Klix.ba. Kodro i tim s Koševa su sporazumno prekinuli ugovor.

Kodro je svoj trenerski put na klupi Sarajeva počeo visokom pobjedom protiv Travnika u Kupu BiH (4:0).

Nakon toga uslijedila je još jedna pobjeda, ovaj put u Premijer ligi BiH protiv Slavije. Gosti iz Istočnog Sarajeva su na Koševu poraženi rezultatom 3:0.

U sljedećem premijerligaškom kolu Sarajevo je remiziralo protiv Zrinjskog Pod Bijelim brijegom (1:1) da bi uslijedila uzvratna utakmica protiv Travnika u Kupu i još jedna pobjeda Bordo tima (3:2).

Do kraja protekle godine Sarajevo je nanizalo još nekoliko sjajnih pobjeda pod vodstvom Mehe Kodre. Najznačajnije su one protiv vječitog rivala Željezničara u gostima na Grbavici (2:1) i Slobode u Tuzli (2:0)

Prethodno, Radnik iz Bijeljine je Koševo napustio sa pet golova u mreži.

U zimskoj pauzi Sarajevo je u prijateljskim susretima savladalo nekoliko sjajnih klubova, među kojima je i Partizan.

Proljetni dio prvenstva počeli su pobjedom u gostima protiv Zvijezde (3:0) prije nego će uslijediti niz loših i neočekivanih rezultata.

Prvi od njih desio se na Koševu. U okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH Borac je pobijedio Sarajevo sa 2:1. Nakon toga, ovaj put u Premijer ligi BiH, Sarajevo je ponovo remiziralo sa Borcem, da bi u u trećem međusobnom susretu u sedam dana ubilježili pobjedu u Banjoj Luci, ali je 1:0 bilo nedovoljno za prolaz u polufinale Kupa BiH.

Poraz od Veleža u Vrapčićima (2:0) pokrenuo je buru nezadovoljstva među navijačima i simpatizerima Sarajeva da bi pobjeda protiv Mladosti koliko-toliko smirila strasti u Titovoj 38b.

No, uslijedio je još jedan hladan tuš. Ovaj put "nula" u gostima kod Drine iz Zvornika. Igrači Bordo tima dojam su popravili gostujućom pojedom protiv Travnika (2:0), ali su izviždani u posljednjem Kodrinom susretu na klupi tima sa Koševa nakon što je Čelik za vikend remizirao sa Sarajevom.

Rezultat Mehe Kodre kao trenera Sarajeva (zvanične utakmice):

Pobjeda: 11

Poraza: 2 Remija: 4

Broj postignutih golova: 33 Broj primljenih golova: 9