Tokom US Opena
65

Medvedev uporedio Đokovićev problem s hapšenjem košarkašice u Rusiji: Zakon je zakon

N. K.
Danil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Danil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Ruski teniser Danil Medvedev dobio je u tri seta prvi meč na US Openu na kojem brani naslov pobjednika, a posebno uzbudljivo bilo je na konferenciji za medije nakon okončanog dvoboja.

"Nikada nije lak prvi meč. Iako Stefan nema nijedan izuzetan udarac, blizu je Top 100. Odličan je igrač, znam ga još iz juniorskih dana", rekao je Medvedev o svom protivniku Stefanu Kozlovu, inače 111. teniseru svijeta.

Američki novinari su potom Medvedeva pitali da prokomentariše devet godina zatvorske kazne za košarkašicu Brittney Griner koja je u zatvoru u Rusiji.

"Ne znam sve detalje. Sigurno da ta situacija nije laka, kao i uvijek kad neko ide u zatvor. Ne može se to baš porediti s ostalim situacijama. Hajde da pričamo o Novaku. Znate da on nije mogao ući u zemlju iz kojeg već razloga, zbog različitih zakona. Možemo se pitati ima li taj zakon smisla? Amerikanci mogu ući ako nisu vakcinisani, Novak ne može. A on samo želi odigrati teniski turnir i vratiti se kući. To je u neku ruku isto. Ne znam tačnu situaciju, mislim da je ona imala marihuanu? Zakon je zakon. A ako nije istina da je imala marihuanu, onda ne znam, onda to nije dobro", poručio je Medvedev.

Inače, Medvedev će u drugom kolu US Opena u četvrtak igrati protiv francuskog tenisera Arthura Rinderknecha (58. ATP).