sport
0

Međunarodni turnir Happy hockey ipak večeras ispred BBI-ja

FENA
Međunarodni turnir u hokeju na ledu za djecu „Happy Hockey Days 2012" će se, unatoč svemu, održati večeras u 19 sati na klizalištu ispred BBI centra.

Iako je ranije javljeno da se turnir “Happy hockey days 2012” neće održati uslijed urušavanja balona na Zetri, kolapsa saobraćaja i vremenskih neprilika, organizatori turnira uspjeli su organizirati skraćenu verziju turnira, koja će se održati večeras na klizalištu ispred BBI centra.

“Gledali smo srušeni balon, uništenu opremu i trud, a naši mali hokejaši su plakali. Onda smo shvatili da ne želimo odustati i uputili smo se do BBI centra, gdje nas je osoblje njihovog klizališta podržalo u potpunosti. Zaposleni na BBI klizalištu, zajedno s trenerima i par roditelja cijeli dan čiste snijeg na klizalištu da bi omogućili večerašnji turnir”, kazao je Adnan Mrkva, direktor BHHL kids lige.

"Odlučili smo da ne idemo kući i sada smo još sretniji jer ćemo imati priliku da igramo u samom centru grada. Djeca su presretna! Još ne znamo kako ćemo kući, jer ne možemo čak ni da okrenemo autobus ispred hotela”, Izjavio je Zoltan Vaštad, trener hokejaškog kluba “Spartak” iz Subotice, saopćeno je iz Organizacionog odbora “Happy hockey days 2012.