sport
0

Tokom vikenda u Sarajevu hokejaški turnir za djecu

FENA
U cilju oživljavanja olimpijskog duha Bosne i Hercegovine i kvalitetnijeg razvoja hokeja na ledu, Bosanskohercegovačka hokejaška liga za djecu (BHHL kids) organizira Međunarodni hokejaški turnir za djecu "Happy hockey days 2012".

Turnir će biti održan u balonu Olimpijskog kompleksa Zetra 4. i 5. februara. Pored selekcija malih hokejaša iz BiH uzrasta do osam (U8) i deset godina (U10) okupljenih u timovima Vukovi, Medvjedi i Ajkule, na turniru će nastupiti i njihovi vršnjaci iz hokejaških klubova iz Srbije: Spartak i NS Stars.

U subotu 4. februara utakmice će se igrati od 17.30 do 20.30, dok će dan kasnije turnir početi u 08.00 sati i završiti u 11.30 proglašenjem pobjednika i podjelom medalja i nagrada.

Turnir ima za cilj populariziranje hokeja na ledu, te upoznavanje mališana, njihovih roditelja i javnosti s ovim atraktivnim timskim sportom. Ovim turnirom započinju dugoročne aktivnosti dječije lige u hokeju na ledu "BHHL kids", čiji je krajnji cilj učešće domaćih hokejaša na sportskim igrama mladih (EYOF) koje će se 2017. godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Tokom turnira svi zainteresirani dječaci i djevojčice kao i njihovi roditelji mogu dobiti potrebne informacije o školi hokeja i mogućnostima treniranja, koje ima izuzetne učinke na rast i razvoj djece predškolskog i školskog uzrasta, saopćeno je iz BHHL-a.