K-1 World Grand Prix 2010.
0

VIDEO / Meč karijere Dževada Poturka

Sarajevo-x.com
Naš poznati K-1 borac Dževad Poturak (40) otputovao je u japansku Jokohamu gdje će ove subote, 3. aprila, ukrstiti rukavice s velikim Alistairom Overeemom (29) iz Holandije, kojeg zovu "Demolition Man".

Ovo je svakako najteži meč koji je Poturak ikad imao, a s njim su u Japan otputovala i dvojica trenera Safet Kapo i Dženan Poturak.

Dževad, kojeg u bokserskim krugovima zovu "bosanski veteran", ima impresivan rekord u pobjedama, a u ovu borbu ulazi bez pritiska, iako će ga protiv Alistaira gledati 17.000 ljudi.

Sportski novinar Michael David Smith za MMF Fighting kazao je kako vjeruje da bi "Alistair mogao dobiti batine od Poturka i nakon toga biti fizički nespreman da se bori u periodu od šest mjeseci".

"Također", dodaje on, "postoje šanse da Overeem pokaže izvrsne sposobnosti protiv Poturka, zbog kojih bi ga japanski obožavatelji kickboksa poželjeli ponovo vidjeti kako se tamo bori."

Osim borbe Alistair - Poturak, snage će odmjeriti i Badr Hari - Alexey Ignashov, Semmy Schilt - Errol Zimmerman, Kyotaro - Peter Aerts, Jerome Le Banner - Tyrone Spong, Gohkan Saki - Singh "HEART" Jaideep, Sergii Lashchenko - Takumi Sato, te Mitsugu Noda - Prince Ali i Makoto Uehara - Tsutomu Takahagi.