Roland Garros
0

Marija Šarapova lako u polufinale

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: Roland Garros)
Marija Šarapova (Foto: Roland Garros)
Ruskinja Marija Šarapova s lakoćom je izborila polufinale drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa. Njemačkoj teniserki Andreji Petković nije ostavila nikakve šanse, te je na kraju slavila 6-0, 6-3.

Naslov u Roland Garrosu jedini je od Grand Slamova koji nedostaje nekad najboljoj teniserki svijeta, a Ruskinja je pogotovo ovim četvrtfinalnim nastupom potvrdila da je sposobna za najveće dosege i na zemljanoj podlozi.

"Uložila sam puno truda da bih bila u ovoj fazi Grand Slamova. Zaista sam sretna što se to dogodilo i ovdje i sada ću imati priliku proći i dalje", rekla je Šarapova kojoj će protivnica u polufinalu biti Kineskinja Li Na.

Pobjedom nad Petković Šarapova je popravila svoj omjer u četvrtfinalima Grand Slamova na 11-3, a zanimljivo, sva tri poraza doživjela je upravo na French Openu.

"Nema sumnje da sam se popravila na ovoj podlozi. Kako godine odmiču, tako se osjećam sve bolje i bolje na zemlji. Ovo je moj drugi polufinale u Roland Garrosu (prvi je igrala 2007, op.a.) i moj je cilj gledati vlastitu igru, ići korak po korak i pokušati izboriti finale, pa onda što bude", zaključila je Ruskinja.