French Open
0

Andrea Petković na Mariju Šarapovu u četvrtfinalu

Totalsport
Andrea Petković (Foto: AP)
Andrea Petković (Foto: AP)
Poznati su svi četvrtfinalni parovi ženskog turnira na Roland Garrosu. U ponedjeljak su ulaznice među osam najboljih izborile Na Li, Viktorija Azarenka, Marija Šarapova i Andrea Petković.

Dramatičniji su bili dvoboji kasnoga poslijepodnevnog programa, u kojima su pobjede izborile Šarapova i Petković, koje će se međusobno sučeliti u četvrtfinalnom srazu.

Šarapova je pobijedila Agnieszku Radwansku 7-6 (4), 7-5 iako je Poljakinja imala 4-1 prednost u prvom i 5-3 u drugom setu. Preokrećući rezultat u drugom setu spasila je Ruskinja pet set-lopti. Bila je Šarapova nemjerljivo agresivnija igračica na terenu maksimalno utječući na tok rezultata vlastitim winnerima (47-13 u odnosu na protivnicu) odnosno neprislijenim pogreškama (44-12).

Šarapova (24) je izborila prvi četvrtfinale jednoga Grand Slam turnira u dvjema posljednjim godinama. Po jednom je pobijedila na svim drugim turinirima najviše kategorije. U Parizu još nema trofej.

Igrat će za polufinale protiv Andreje Petković, 23-godišnje Njemice rođene u Tuzli, koja je do svoga drugog (uzastopno i ukupno) četvrtfinala na Grand Slamu došla nakon teške borbe i pobjede nad Ruskinjom Marijom Kirilenko. Bilo je 6-2, 2-6, 6-4 za Petković u meču razornih udaraca.

Viktorija Azarenka, po formi možda i prva teniserka današnjice, izborila je četvrtfinale protiv Kineskinje Na Li zahvaljujući 6-2, 6-3 pobjedi nad Ruskinjom Jekaterinom Makarovom.

Roland Garros, teniserke, osmina finala:

Na Li (6) – Kvitova (9) 2-6, 6-1, 6-3 Azarenka (4) – Makarova 6-2, 6-3 Šarapova (7) – A. Radwanska 7-6(4), 7-5 Petković (15) – Kirilenko (25) 6-2, 2-6, 6-4