Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi su najbogatiji, sta hocete, mogu kupiti koga hoce, ali nije im to cilj!
Oni koji me nisu slusali ili su se ismijavali samnom kad sam im rekao da Man.Utd. nece ni ove godine nista da osvoji, sad vjerovatno, ce da priznaju da sam bio upravu(cisto sumnjam, da ce priznati) ali to i nije toliko vazno. Sa fudbalskog stanovista gledano, kao sto ste i sami naveli Man.Utd. ima najvise novaca, i na tom im cestitam, ali se u njihovom slucaju vidi da sa druge fudbalske strane neznaju poslovati, a to je pogresna kupovina igraca, to jest zao im je dati novce za prave igrace, a i kad daju novce kupe igraca koji se totalno neuklapa u njihovu koncepciju, ili koji je sklon povredama(Veron)£28mil. Ferdinadn(propustio doping test) tako da ste strane neznaju poslovati i uvjek ce biti tu negdje u Evropi ali nikad prvi i najbolji. Trener Sir Alex Ferguson, je prica za sebe, covjek koji je dosta napravio za Manchester, ali njegovo vrjeme je proslo, i treba neko drugi da dodje na njegovo mjesto, zasto? zato sto je covjek apsolutni diktator. Trebao se povuci, prije dvje sezone, ali kad je cuo da na njegovo mjesto dolazi Sven-Goran Eriksson, toliko je poludio da se odmah vratio i potpisao ugovor na 2-3 godine. Sir Ferguson, nekazem da nije imao uspjeha, sto se tice Engleskog prvenstva od 1992, osvojio je dosta toga oko 8 prvenstava 3 FA kupa, KES i Stari Kup Kupova Evrope. Ali kao i sve u zivotu, promjene su najvaznije a on je tu krut, disciplinu postujem i nevolim zvjezde ali kad imas jednu zvjezdu poput Bechkama(sasvima normalan decko), koja je zlatna koka na svakom polju bilo fudbalskom bilo ekonomskom-marketinskom, i ti je otjeras sta onda ocekivati u buducnosti. Ali tu su "mega zvjezde" da zamjene Bechkama, kao sto su: Butt, Phill Neville, Fortune, Fletcher ima ih jos ali shvatili ste moj point, ako ste shvatili? O golmanu da nepricam, nepodcjenjujem amerikanca, nije los golman, ali mu treba sezona da se uigra, a otjerao je Bharteza, ako se sjecata, to je golman najbolje selekcije svjeta (Francuske). Pa vi sad vidite. Na kraju, nema veze ovaj poraz protiv Portoa, jer ni Porto nece daleko? Generalno tim Manchester United je u velikoj krizi, kako ce se iz nje izvuci? Moj odgovor je veoma tesko. Recete da grjesim, ali ja cu vam odgovoriti vrjeme ce pokazati. Ovo nemojte shvatiti kao napad na Man.Utd. Nego na mocnike kluba, kojima je vazna samo ekonomska strana posla(sto i jeste, onda bolje pravite kugulagere a ne fudbalski klub) vise nego fudbalska. Prijatno Ovo je za one sto su me malo pljuvali.
Jebale ih te pare, mogli su makar djelic potrositi na dovidjenje makar prosjecnog odbrambenog igraca kako ne bi oni jadni navijaci padali od infarkta.
Svakako da je biznis biznis, i da imaju novaca/para. Ali nevidim da su u vrhu, jesu uvjek tu negdje ali im uvjek nesto fali. A fali im veliki igrac, imali su jednog potencijalnog velikog igraca Bechkama, kojeg je trener otjerao svojim ponasanjem. Koji je veliki igrac da tako kazem dosao u Man.U. Nijedan je moj odgovor.
Za Manchester utd sa uvijek, ikad ne igraju i kad ne igraju, a to sto imaju najvise novca to dobro znaci, jer se danas u evropi igra samo na pare, a ne kao u stara vremena, kad se igralo za ljepotu fudbala, upamtite BIZNIS JE BIZNIS
Izruzi ti mene, Andrej, a sta ces kompjuter je veoma ljepa stvar ako ga znas upotrebiti, a ti vidim znas ali ne. Kultura ti je malo strana rjec, nema veze. Ima neke stvari sto si tacno naveo, i to se mogu sloziti, ali iluzorno je tebi cinjenice neke suprostavljati, kad ti vjerovatno navijas za Man.U. Ja vidim po pisanju da si ti mlad decko i da si mozda poceo da pratis fudbal nedavno. Kad vec spominjes 1999 godinu u toj deceniji je Juventus harao(odma da ti kazem nisam navijac Juventusa ali si ga ti spomenu, pa ja samo da te napomenem ako to vrjedi?) Od tri finala je dobio jedno. Izgubio od Reala iako je bio bolji(Mijatovic) izgubio od Borusije (D) 3:1, i dobio Ajaxa na penale, tako da su to neki podatci, koji te malo opovrgavaju, ko je veci klub. Oh pardon i prosle godine igrao u finalu u Manchesteru i izgubio na jedanesterce. Sad koji su bolji igraci to je bespotrebno pricati, ti volis te odredjene igrace i gotova stvar. Fortune je dobar igrac kao i Furlan,braca Nevili, ima ih jos ti supe zvjezda NE. Mozda si cuo za Misela Platinija i Zbignjeva Bonjeka, to je najjbolji tandem koji je ikada igrao u fudbalu, za mene. Ali to je za tebe kao da sam rekao, Giggs i Butt. Ferguson, osim jedne titule u KES i sa Aberdinom, nema evropski titula vise, sto se tice engleske to je uredu, jer inace samo dva do tri kluba u engleskoj osvajaju titule. Bez obzira na sve, ako mislis odgovarati, upotrebi malo kulture, ako su te roditelji uopste vaspitali, prijatan dana
GLORY GLORY MAN UNITED!
samo neka zarađuju više od amerikanaca AFERIM
JUVEEEEEEEEEEEEEEEE RULES!
I juve ima samo dvije titule prvaka evrope.
Čuj Cole! Ferguson jue jedan od največih trenera na svijetu, a rezultati su dovoljna potvrda. Što se tiće poređenja sa drugim reču ti sljedeće. RFeal jeste največi i tu si u pravu, ali Juventus e tu griješiš. Prisjeti se prošle sezone lige prvaka i dva međusobna duela, a naročito onog u Torinu gdje je Juve izveo najači sastav i doživio potop. Idemo dalje Na turniru u Americi opet susret ova dva kluba i opet potop Juveta. Sjetise lige prvaka 1999 i briljantne utakmice u Torinu, gdje je dvojac Cole York unistio Juventus. Što se tiće igraćamou ti reči da napadački dvojac Nystelrooy i Saha su jači od kompletnog napada juventusa, dalje Gigs, Scholes Keane. Dragi moj najbolji igrač juventusa je Nedved i bez njega su nula, što se vidjelo u finalu lige prvaka. Pored njega su jos dva igraca svjetske klase, Del Piero i Bufon. Pogledajmo Evropske trofeje Juventus ih nema nista vise nego i Manchester. Manchester je primjer dobrog poslovanja, a ne kao drugi koji su na ivici bankrota kao npr i sam veliki Real koji ima ogromne dugove. I nemoj molim te pricati o velikim klubovima jer nemas pojma.
neobra se bostan dok sljive ne popadaju
I kad potrose to nisu pravi igraci koji se lako uklapaju u njihov stil igre(Veron). Evo sad su se isukali za Ferdinanda a covjek bolid, tj kreten nije los ali nista vise prosjek. Ma cicije
Kladite se na Tobdzije sa Higbarya A R S E N A L
Za Crvenog Diabola i Pojma nemas. Ako se upustate u razgovor , iznesite mi cinjenice, pa cemo onda da razmotrimo a i nemoramo, ja sam nabrojao par stvari naglasavam samo par stvari, zasto se Man.Utd. nemoze porediti sa ostalim velikanima. Po broju titulaKES-a i ostalih titula. Oni imaju samo brojem i slovom 2 titule KES-a, jednu osvojili maltene na svom terenu u Londonu na Wamebley, a drugu zna se u Barseloni i kako(odma da vam kazem Bayern takodjer nevolim, ako je to vazno). Slazem se treba disciplina, ali ne diktatura, covjek sve krive poteze vuce, najvecu medisku zvjezdu danasnjice on prodaje zasto, zato sto je popularniji od njega, mislim na Bechkama ako niste znali. Ma ne, bespredmetno je razgovarati, vi navijate za Man.Utd. a ja navijam za fudbal/nogomet. Samo vam opet naglasavam da i ove godine kao i iduci, nece osvojiti KES, kao ni prvenstvo ENG.