Pred meč s Evertonom
68

Manchester United ugostio Habiba na Old Traffordu, čuveni borac dobio i poseban poklon

H. H.
Habib je veliki prijatelj s Cristianom Ronaldom (Foto: Twitter)
Habib je veliki prijatelj s Cristianom Ronaldom (Foto: Twitter)
Legendarni UFC borac Habib Nurmagomedov pojavio se na Old Traffordu kao specijalni gost na utakmici između Manchester Uniteda i Evertona, te je tom prilikom pozirao s dresom Crvenih đavola na kojem je bilo ispisano njegovo ime.

Poznato je da je Habib veliki prijatelj s Ronaldom još iz perioda kada je Portugalac igrao u Real Madridu, te je na njegov poziv stigao u Teatar snova da mu bude podrška.

Habib je tom prilikom dobio i specijalni dres Uniteda s čuvenim brojem sedam, a domaćini su mu učinili veliku čast ispisavši na dresu njegovo ime.

Habib je možda najdominantniji UFC borac svih vremena s profesionalnim rekordom od 29-0 u MMA karijeri i UFC rekordom od 13-0, a povukao se u oktobru prošle godine nakon što je trijumfovao u borbi protiv Justina Gaethjea, jer je obećao majci da se više neće boriti nakon što mu je otac Abdulmanap preminuo.

Neporaženi ruski borac oduvijek je bio nogometni fan, a osim Cristiana Ronalda, za dobre prijatelje važe mu Karim Benzema i Zlatan Ibrahimović. Habib od ranije gaji veliku ljubav prema nogometu, a deklasirani je navijač Real Madrida.