Prvih 90 minuta
173

Malmö, Benfica i Young Boys pobijedili u prvim utakmicama za ulazak u Ligu prvaka

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipe Benfice, Malmöa i Young Boysa ostvarile su pobjede protiv Ludogoretsa, PSV-a i Ferencvaroša u prvim susretima play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka.

Malmö je na svom terenu slavio protiv bugarskog Ludogoretsa rezultatom 2:0, a golove su postigli srbijanski igrač Birmancević i Norvežanin Berget u 26. i 61. minuti.

Bh. nogometaš Anel Ahmedhodžić nije nikako bio u rosteru švedskog tima za ovaj susret, dok je Adi Nalić dobio priliku u finišu meča i zaigrao od 88. minute.

U sjajnom meču koji je odigran na Wankdorf stadionu u Bernu Young Boys je rezultatom 3:2 slavio protiv mađarskog Ferencvaroša.

Gosti su preko Bolija u 14. minuti došli u vodstvo, Elia je dvije minute nakon toga poravnao na 1:1, a preokret domaćoj ekipi donio je Sierro u 40. minuti.

Garcija u 65. minuti pogađa za 3:1 i svom timu koji je od 25. minute igrao s igračem manje donosi veliku prednost, a konačan rezultat postavio je Boli u 81. minuti.

Bh. nogometaš Adnan Kovačević odigrao je svih 90 minuta za svoj tim, Stjepan Lončar je bio na klupi, dok Eldar Ćivić nije igrao zbog crvenog kartona.

U posljednjem meču večeri Benfica je na svom stadionu bila bolja od PSV-a sa 2:1. Silva i Weigl su pogađali za domaće u prvom poluvremenu, dok je izuzetno važan gol za tim iz Nizozemske postigao Gakpo u 51. minuti.