Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A zašto na šahovskim turnirima nema huligana? 🤔 I to je sport, zar ne?
Zato sto se huligani ne razumiju u šah
Ne razumeju se previše ni u ostale sportove, pa ih to ne sprečava
I njega kompjuter razvali kao beba zcečku. Dokaz koliko će veštačka inteligencija biti superiornija u odnosu na čoveka, kao čovek u odnosu na majmuna
E ti znas nesto o vjestackoj inteligenciji. Trenutni sahovski programi ne koriste vjestacku inteligenciju nego obicne algoritme grananja. Al sta bi ti znao ti algoritam logaritmom zoves vjerujem
@moja Ja mislim da Alpha Zero koristi al bez obzira poenra je ista
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najveći ikada
Najlaksa odbrana ikada.Ian se psihicki raspao nakon propustene sanse da povede.Magnus onda izgrindao najduzu partiju u historiji svjetskog prvenstva i poslije toga je samo Magnus igrao. Vidjet cemo da li ga iko uskoro moze skinuti sa trona.Od trenutne garde najzanimljivije izgleda br.2 ,Alireza Firouzja, koji je najmladji sahista ikada koji je dosao do 2800 elo.
Gledao sve i jednu minutu sve i jednog meča, nisam vidio da je Ian i u jednom trenutku imao šansu da povede. Carlsen je jednostavno nepobjediv. Slažem se što si rekao za Alirezu i vjerovatno će ga on jednog dana skinuti s trona, al ima još do toga.
Pa nije ni ovaj sah lose placen ako si u vrhu...