Izjava nakon titule
226

Lorens Listo najavio oproštaj naredne godine: Dostići, ali ne i prestići Emira Balića

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Lorens Listo i Igor Kazić odbranili su titule najboljih u skokovima na glavu i na noge sa Starog mosta u Mostar. Listo je najavio svoj oproštaj naredne godine, a Kazić je titulu posvetio sinu čije rođenje očekuje u narednim danima.

Dvanesterostruki šampion Lorens Listo, nakon što je iz ruka najveće legende mostarskih skokova dobio priznanje za najboljeg i ove godine, još jednom je ponovio da bi naredna godina mogla biti njegova posljednja.

"Već sam najavio da bi iduća godina mogla biti posljednja. Legendarnog Emira Balića želim dostići, ali ne i prestići. Već sutra kreću pripreme za narednu sezonu, a trenirat ću i nakon što se oprostim od aktivnog skakanja", izjavio je veliki šampion mostarskih skokova.

Listo je poručio mlađim generacijama, novim skakačima koji tek dolaze i trebaju da ga naslijede, da moraju uvijek paziti, jer svaki skok može biti koban.

"I danas je bilo par povreda iskusnijih skakača. Treba prvo s malih visina ispeći zanat, s desetak metara, a tek onda doći na most. I ja kad izađem na most ne znam šta se sve može desiti, znate i sami kako je ovo opasan sport", kazao je Listo.

Igor Kazić osvojio je svoj šesti naslov najboljeg u "skokovima na noge", kazao je kako uvijek očekuje najbolje jer stalno trenira na mostu.

"Ovo mi znači još mnogo više jer očekujem prinovu u porodici. Još malo i dobit ću sina, nek je živ i zdrav. Bude tu i grešaka, ne može se svaki skok skočiti perfektno, ali nekako pred skokove skupim svu snagu i izvučem najbolje iz sebe", kazao je sretan i ponosan Igor Kazić.