sport
12

Ljubitelji kartinga uživali u Banjoj Luci

Piše: M. R.
(Foto: Klix.ba)
Karting trka "Nagrada Banje Luke 2014" održana je danas na banjalučkom kartodromu u Zalužanima.

Vozači su se takmičili u pet kategorija i skupljali su poene u plasmanu prvenstva Republike Srpske. Najbolji plasman u svih pet kategorija osvojili su članovi AMKK "Borac" iz Banje Luke.

Prvu klasu čine djeca od sedam do 12 godina, drugu od devet do 13 godina, treću kategoriju od 12 do 15 , četvrtu od 15 i više godina, te petu klasu čine stariji učesnici.

Organizator takmičenja i sekretar AMKK "Borac" Banja Luka, Milorad Tanasić istakao je da se nisu odazvali svi vozači kako je bilo najavljeno.

"Nisu se odazvali svi učesnici kako je bilo prediđeno, odazvalo se 20 vozača, iako se očekivalo oko 50 učesnika. Svake godine organizujemo takmičenje, a danas smo kao klub u svim klasama trijumfovali. Ovom prilikom bih najavio da sledeće sedmice počinje upis novih članova u AMKK 'Borac', pa svi koji vole ovaj sport mogu pristupitti obuci i priključiti nam se“, rekao je Tanasić za Klix.ba.

Najbrže vrijeme u petoj kategoriji imao je Milan Kremenović, sa prolaznim vremenom od 32,726 sekunde po krugu, u kategoriji od 14 do 16 km.

"Deset godina se bavim kartingom. Karting je dobro voziti, uzbudljivo je i volim brzu vožnju. Međutim, kod nas ima malo takmičara, trebalo bi nas biti više, da bi trka bila bolja kao i veća konkurencija", istakao je Kremenović.

Organizator ove trke je Auto-moto klub "Borac" u saradnji sa Auto-moto savezom RS i Sportskim auto – moto savezom RS.

Vezani članci