sport
0

Liga prvaka: AC Milan večeras protiv Barcelone bez Inzaghija

FENA
Napadač AC Milana Filippo Inzaghi neće nastupiti u večerašnjem susretu polufinala Lige prvaka protiv Barcelone zbog visoke temperature.

Inzaghi, koji je postigao dva pogotka za svoju ekipu u pobjedi nad Lyonom u četvrtfinalu Lige prvaka, nije mogao trenirati, a propustio je i derbi susret protiv Intera u petak.

Glasnogovornik Milana izjavio je da Inzaghi sigurno neće biti uvršten u spisak igrača.

Inzaghija, koji je postigao četiri gola u pet nastupa u ovosezonskoj Ligi prvaka, najvjerovatnije će zamijeniti Albero Giraldino. Uz njega će u napadu Milaneza biti i Ukrajinac Andrij Ševčenko.

"On je važan igrač i žao mi je što neće nastupiti. Njegovo odsustvo za nas predstavlja veliki hendikep, ali mi imamo još nekoliko vrhunskih napadača", rekao je Ševčenko na press konferenciji.

Trener Milana Carlo Ancelotti očekuje da će njegovi igrači pružiti maksimum i osigurati treće finale Lige prvaka u posljednje četiri godine.

"Sigurni smo u sebe. Znamo kako se treba pripremiti i odigrati ovakvu utakmicu. Milan i Barcelona su velike ekipe, možda najbolje u Evropi u ovom trenutku. Očekujem dvije dobre utakmice", rekao je Ancelotti.

Susret je na rasporedu u utorak na stadionu San Siro u Milanu u 20 sati i 45 minuta.