sport
94

Lejli Šebić srebrena medalja na takmičenju u Njemačkoj

Klix.ba
Lejla Šebić, instruktorica aerobika, fitness trenerica i vanredna profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, zabilježila je još jedan uspjeh na međunarodnim takmičenjima.

Naime, Šebić je na IFBB Bodybuilding takmičenju u Hockenheimu osvojila drugo mjesto u konkurenciji bikini master, dok je zlato pripalo reprezentativki Njemačke Renee Burnett, koja je imala prednost domaćeg terena.

"Ovo je još jedan veliki uspjeh za mene. Prezadovoljna sam rezultatom. Ponosna sam na ovo takmičarsko iskustvo i predstavljanje BiH na međunarodnoj IFBB sceni. Veliku zahvalnost dugujem Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministru Sameru Rešidatu na finansijskoj pomoći. Mogu reći da je konkurencija bila izuzetno jaka, a organizacija takmičenja na vrhunskom nivou. Bilo je naporno i trajalo je cijeli dan zbog velikog broja takmičara", kaže Šebić.

Na ovom takmičenju nastupila je još jedna naša predstavnica - Željka Estebane, koja je osvojila izvanredno treće mjesto u master physique kategoriji. Obje naše takmičarke su nastupale u ime bodybuilding kluba "Terzo Gym", a podršku na takmičenju im je pružio selektor Mirsad Terzo.

Lejla također ističe veliku podršku kompanije Toyota Bunjo koja joj je ranije ove godine finansijski pomogla na državnom prvenstvu BiH u bodybuildingu i fitnessu, te kompanije Sinkro koja joj je dala potporu i motivaciju da učestvuje na Svjetskom prvenstvu, a također će je nastaviti pratiti i na budućim velikim sportskim smotrama.