sport
12

Legendarni trener Felix Magath hvalio Alema Begića i Edina Džeku

Klix.ba
Magath i Begić
Magath i Begić
Dvadesetdevetogodišnji uspješni bokser Alem Begić, koji se bori pod zastavom Njemačke, priprema se za novi meč koji će imati 7. maja u Minhenu, a potom će u Cirihu 25. juna braniti titulu prvaka UBF-a.

"Trenutno se pripremam u Austriji, koja je na neki način postala moja stalna baza. Imam odlične uslove i mislim da se to moglo vidjeti na rezultatima u mojim prethodnim borbama", kaže Begić.

Prije odlaska u Austriju u Minhenu imao je priliku da upozna i druži se sa legendarnim nogometnim trenerom Felixom Magathom.

"Razgovarali smo o sportu, a najviše o boksu jer mu je to uz nogomet najdraži sport. Nije mala stvar kada te pohvali jedna takva sportska veličina. Naravno, razgovarali smo i o našem Edinu Džeki, kojeg i pored posljednjih lošijih partija smatra ključnim igračem Rome, a rekao je i da će rimski klub napraviti veliku grešku ako ga puste. Felix je istakao da je u Wolfsburgu sa kojim je napravio senzaciju osvojivši šampionski pehar upravo Džeko bio najspremniji igrač. Na svakom treningu je davao svoj maksimum i priznao mi je da je bio i ostao njegov omiljeni nogometaš", kaže uspješni bh. bokser.

Podsjetimo, Alem je krajem 2015. godine pobjedom protiv gruzijskog borca Georgea Aduashvilija postao prvak Evrope u poluteškoj kategoriji. Begića nazivaju i nasljednikom Adnana Ćatića.

Bh. bokser s njemačkim pasošem pobjedom je okončao i meč u Oberhausenu 20. februara ove godine protiv Kamerunca Lea Tchoule čime je nastavio nevjerovatan pobjednički niz. Begić ima skor od 12 pobjeda iz isto toliko borbi.