sport
2

Alem Begić se u subotu u Oberhausenu bori protiv Josefa Krifika

Klix.ba
Alem Begić
Alem Begić
Odlični bh. bokser Alem Begić, koji živi i radi u Njemačkoj, svoj 12 meč u profesionalnoj karijeri imat će u subotu protiv Josefa Krifika iz Češke.

Begić će imati borbu na borilačkom spektaklu na kojem njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla Adnan Ćatić (Felix Sturm) u Oberhausenu želi peti put postati svjetski prvak u boksu, što do sada nije pošlo za rukom ni jednom njemačkom bokseru. Protivnik Ćatiću bit će mladi Rus Fedor Chudinov koji ga je porazio prošle godine u Frankfurtu.

Begić, kojeg nazivaju i nasljednikom Felixa Sturma Adnana Ćatića, sretan je što će biti dio ovog borilačkog spektakla, a za borbu se priprema u austrijskim Alpama.

U dosadašnjoj karijeri on ima 11 pobjeda iz isto toliko borbi. Zbog kvaliteta i uspjeha interes za Begića, koji je rodom iz Srebrenice, pokazali su brojni svjetski stručnjaci koji vjeruju da ovog mladića čekaju uspješna karijera i velika slava.

Podsjetimo, Begić je pobjedom protiv gruzijskog borca Georgea Aduashvilija postao prvak Evrope u poluteškoj kategoriji. Velike zasluge za njegove uspjehe ima i jedan od najuspješnijih bh. bokserskih menadžera Dalibor Ban i njegova “Kobra Boxpromotion”, kao i Halil Islamović koji mu je od početka uvijek bio velika podrška.