Na poziv Denisa Stojnića
0

VIDEO / Kristijan Golubović dolazi u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Specijalizirana prodavnica za borilačke sportove King of Ring, koja se nalazi na petom spratu u BBI Centru, poznata je po tome što često ugosti vrhunske sportiste. Tako su nedavno u posjeti ovoj prodavnici boravili i prvi UFC borac iz BiH Denis Stojnić te Ibro Miladin - judo prvak Balkana, najbolji sportista Kantona Sarajevo za 2006. godinu, višestruki prvak BiH te od nedavno i UFC borac.

Tokom druženja u prodavnici King of Ring najavljeno je da Denis Stojnić u Sarajevo uskoro planira dovesti i najzvučnija imena UFC Golden Glory asocijacije. Posjeta ovih vrhunskih sportista Sarajevu trebala bi se desiti u aprilu 2010. godine.

Svoj dolazak u Sarajevo najavili su Alistar Overeem, Valentin Overeem, Sammy Schilt, Chalid die Faust, Erol Zimmerman, Gokhan Saki, Sergei Kharitonov, Jason Jones,Machael Knaap, Aziz Jahjah, Malvin Manhof, Miodrag Petković - Pele, Damir Mihajlović, Krešo Bogdanović i Kristijan Golubović.

Pripreme za posjetu su već u toku, a jedan od sponzora posjete je i King of Ring gdje će se desiti i druženje sa posjetiocima i drugim zaljubljenicima u sport.

Podsjećamo da je nedavno Kristijan Golubović trebao doći u Hrvatsku, ali je najavljeno da će mu, ako pokuša ući u zemlju, biti zabranjen ulaz.

"Mi ne znamo da li će Golubović uopće krenuti prema Hrvatskoj, a zabrane ulaska ne izdaju se unaprijed. Međutim, ako krene, ulaz će mu biti zabranjen, a što nam omogućuje Zakon o strancima, temeljem kojeg se pojedinom strancu može onemogućiti ulazak u Hrvatsku ako bi njegovo pojavljivanje moglo narušiti javnu sigurnost“, kazao je Krunoslav Borovec, načelnik ureda direktora hrvatske policije..

Naime, Golubović je trebao učestvovati na borilačkom spektaklu u Splitu gdje se trebao boriti protiv Mađara Alberta Sarkozya. Do zabrane ulaska Golubovića u Hrvatsku došlo je nakon što se splitski gradonačelnik Željko Kerum usprotivio njegovom dolasku, nazvavši ga "arkanovcem“.

Golubović je, pak, u izjavi koju je dao srbijanskim medijima kazao da će Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu podnijeti tužbu protiv Hrvatske.

Kristijan Golubović je pripadnih beogradskog podzemlja i jedini preživeli akter filma "Vidimo se u čitulji". On je prvi osuđenik koji je presudom suda označen kao organizator kriminalne grupe. Zbog presude da je vođa kriminalne skupine koja se bavila iznudama osuđen je na četiri i pol godine zatvora.