sport
471

Košarkaši Srbije u finalu OI protiv SAD-a: Australija deklasirana sa 26 poena razlike

Piše: E. M.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Košarkaška reprezentacija Srbije u finalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru igrat će protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država nakon što je u polufinalu rezultatom 87:61 savladala selekciju Australije.

U prvoj četvrtini susreta selekcija Srbije je veoma lako dolazila do realizacije svojih akcija dok su sa druge strane košarkaši Australije pravili greške u napadu koji su ih koštali velikog rezultatskog zaostatka na kraju prve četvrtine. Veliki dio prve četvrtine selekcija Srbije je imala vodstvo od devet poena, dok je sa završetkom prve četvrtine na kontu imala prednost od jedanaest koševa kod rezultata 16:5.

Drugu četvrtinu otvorio je Australijanac Ingles koji je smanjio prednost Srbije, ali veoma brzo košarkaši Srbije dolaze u novu prednost od 12 koševa (10:24) i donose nove probleme za Australijance pred odlazak na pauzu. Kalinić sredinom druge četvrtine pogađa dva slobodna bacanja i povećava prednost Srbije na 14 koševa (10:26), dok su naši susjedi na pauzu otišli sa 21 košem prednosti kod rezultata 14:35.

U trećoj četvrtini selekcija Srbije držala je prednost od 21 poen, dok je u redovima Australije dominirao Ingles. Međutim, njegov učinak nije smanjio prednost Srbije. Teodosić pred kraj treće četvrtine pogađa slobodna bacanja i povećava vodstvo na 25 koševa. Krajem treće četvrtine Srbija je srušila sve nade Australije za prolaz dalje jer je na semaforu stajalo 38:66.

U posljednjoj dionici Srbija je nastavila sa dobrom igrom te povećavala svoju prednost do najvećih +31. Na klupi Srbije slavilo se već sredinom posljednje četvrtine kada je na semaforu stajalo 47:76 u korist Srbije koja je utakmicu zaključila rezultatom 61:87.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Teodosić sa 22 poena i Marković sa 14, dok su se u selekciji Australije istakli Motum sa 13 i Ingles sa 12 poena.