Ukupnih 3:1
105

Zrinjski savladao Igokeu i postao prvak BiH u košarci

Piše: K. H.
Košarkaši Zrinjskog savladali su Igokeu rezultatom 77:73 u četvrtom susretu play-offa za prvaka BiH čime su ukupnim rezultatom 3:1 stigli do titule prvaka.

Igokea je bila veliki favorit u ovom meču, a oni su trebali pobjedu koja bi značila da ćemo pobjednika dobiti tek nakon pete utakmice.

Ipak, Zrinjski je odigrao sjajnu utakmicu na gostujućem terenu, a do pobjede su stigli u samom finišu meča kada su imali više koncentracije od domaćih igrača. Tokom čitavog meča igralo se koš za koš, a već na poluvremenu bilo je jasno da će pobjednik biti odlučen u posljednjim sekundama susreta.

Ključnu trojku za pobjedu i titulu prvaka postigao je Ramljak u samom finišu meča kojom je prednost Zrinjskog s jednog povećao na četiri poena razlike. Na kraju meča uslijedio je veliko slavlje gostujućih igrača uz poznatu pjesmu "Hej Zrinjski ko nam brani" koju su popularizirali nogometaši ovog kluba koji su tri puta uzastopno osvojili titulu prvaka.

Mostarce je do trijumfa vodio Sokolović koji je postigao 21 poen, a pratio ga je Ramljak, ujedno i igrač utakmice sa 19 ubačenih poena.

Na drugoj strani, najefikasniji su bili Artis i Rikić sa po 14 poena.