Kvalifikacije za EP
22

Ženska košarkaška reprezentacija BiH rasterećeno putuje u Crnu Goru

Piše: K. H.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Ženska košarkaška reprezentacija BiH savladala je selekciju Slovačke rezultatom 79:67 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine, a naše igračice u sljedećem meču očekuje gostovanje kod Crne Gore.

Selektor Goran Lojo kaže da su naše igračice u meču protiv Slovačke pokazale zavidnu energiju u igri i borbenost u svakom trenutku.

"Na osnovu informacija koje smo imali o reprezentaciji Slovačke koja je naljeto djelimićno promijenila roster i trenera izvršili smo pripremu utakmice. U početku je bilo nervoze u igri, vjerovatno zbog sjajne atmosfere nakon duže vremena, pa je to stvorilo određenu dozu treme. Nakon toga su pokazale zavidnu energiju u igri, požetvovanost za svaku loptu, što je u konačnici presudilo dobrim rezultatom. Pobijedio je tim", kazao je Lojo.

Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba

Nakon toga, selektor je rekao da je prvobitni cilj ovog okupljanja bio ostvariti jednu pobjedu te da u meču protiv Crne Gore možemo igrati rasterećeno.

"Prije ovog prvog okupljanja bio nam je cilj ostvariti jednu pobjedu u dvije utakmice. Što se tiče utakmice s Crnom Gorom, idemo odigrati rasterećeno i bez pritiska, a u takvoj atmosferi postoji dobra šansa da se ostvari pozitivan rezultat. Djevojke su energetski potrošene nakon visokog intenziteta u subotu, a posebno one koje su odigrale tu ključnu ulogu i imale veću minutažu", rekao je selektor košarkaške reprezentacije.

Kapiten našeg tima Milica Deura kaže da je meč protiv Slovačke bio izuzetno težak, ali i da se u Crnu Goru ide sa željom za pobjedom.

"Sve je bilo onako kako smo očekivale. S obzirom na njihov sastav koji je stigao u Sarajevo mi smo se pripremili za tu utakmicu te smo odgovorile dobrom igrom i u odbrani i u napadu. Moram reći da smo se dosta istrošile u toj utakmici, ali je najbitnije da smo pobijedili i tako otvorili ove kvalifikacije. Svi znamo koliko je teško igrati u Crnoj Gori, ali idemo dole spremni i sa željom da ostvarimo pobjedu", kazala je Deura.

Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba

Irena Vrančić kazala je da očekuje veoma težak meč u Crnoj Gori, a dodala je i to da domaći teren predstavlja veliku prednost.

"Najbolje je kad se pobijedi prva utakmica, a to je za nas bila velika sreća i zadovoljstvo. Što se tiče Crne Gore, očekujemo tešku utakmicu jer igramo na gostujućem terenu, dugo su zajedno, ali to nekada može biti prednost, a nekada ne. Domaći teren predstavlja veliku prednost i pretpostavljam da će u Crnoj Gori biti puna dvorana", istakla je Vrančić.

Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba

Meč protiv Crne Gore igra se u srijedu s početkom u 19:00 sati.