Jones dolazi naknadno
59

Ženska košarkaška reprezentacija BiH otputovala u Italiju na početak priprema za Svjetsko prvenstvo

E. B.
Foto: KS BiH
Foto: KS BiH
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila jučer uoči početka priprema za Svjetsko prvenstvo, a već sinoć su naše igračice otputovale u Italiju gdje će odigrati i prve utakmice.

Selektor Goran Lojo je okupio igračice u Sarajevu, a na pripremama se nalaze Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Nikolina Knežević (djevojačko Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović i Azra Nikšić.

Jonquel Jones će se priključiti saigračicama odmah po završetku svojih nastupa u WNBA ligi.

Bh. košarkašice će se pripremati u Italiji do 14. augusta gdje će odigrati i nekoliko utakmica protiv američkih NCAA timova, nakon čega slijedi povratak u Sarajevo.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine će 17. i 18. augusta igrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Portugala, a dan kasnije putuju u Francusku gdje će 20. i 21. augusta igrati dvomeč protiv selekcije te zemlje.

Posljednji dio priprema do odlaska na Svjetsko prvenstvo u Australiju bi naša selekcija trebala obaviti na Vlašiću.

Podsjetimo, SP se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.