Senzacija NBA lige
0

Zbog Lina mladi košarkaši počeli trenirati dvostruko duže

Totalsport
Jeremy Lin (Foto: AFP)
Jeremy Lin (Foto: AFP)
Jeremy Lin, američki košarkaš tajvanskog porijekla, doslovno je zaludio košarkaški i sportski svijet. Svi i dalje pričaju o čudu iz New York Knicksa koji je iz debele sjene, preko noći, postao jedna od najvećih NBA zvijezda.

Da nije u pitanju slučajnost Lin potvrđuje iz noći u noć gdje uspješno vodi New York prema pobjedama u ligi, ali i osobno ostvaruje prvorazredne statističke brojke i pretvorio se jednog od najboljih košarkaša trenutno u svijetu.

Lin je postao inspiracija mnogim mladim košarkašima svijeta, a posebno u "svom" Tajvanu gdje se počelo trenirati i dvostruko dulje zbog njega.

"Kada gledam njega, jednostavno moram početi raditi žešće i dulje. I počeo sam. I želim i ja naplatiti sav uložen trud i jednom zasjati", rekao je Wu Feng Cheng, igrač Yulon Luxgen Dinosaurusa, a na njega se nadovezao suigrač mu Lu Cheng Ju:

"Mi Azijati imamo minus u fizičkom smislu. Ne možemo u tom segmentu kontrirati tamnoputim košarkašima. Ali, Lin je dokaz da se može na kraju naplatiti sav trud, strpljenje i rad. Treniramo kao ludi otkada smo njega vidjeli".

NBA