Košarka
0

Washington Wizardsi gotovo ispali iz utrke za doigravanje

Klix.ba
Jordanova cijela posljednja košarkaška sezona se sumirala u tijeku jedne ključne utakmice, protiv Atlante.

Igrao je shodno jednom 40-godišnjaku većinu te noći. A onda nije mogao promašiti. I na kraju, vidio je nekog drugog, mlađeg igrača kako daje čudotvorni koš za pobjedu kakve je on sam davao toliko puta prije. Shareef Abdur-Rahim je dao očajnički koš uz zvuk sirene, čime su Atlanta Hawksi pobjedili Jordanove Wizardse rezultatom 91-89.

Očajan da povede svoj tim u playoff jedan posljednji put, Jordan se mučio većinu utakmice da bi na kraju uveliko doprinjeo povratku svoje ekipe u utakmicu. Dao je 12 od svoja ukupno 22 poena u posljednjoj četvrtini, i ugrabio je 14 skokova, najviše u ovoj sezoni. Ali to nije bilo dovoljno. Nakon što je Jordan promašio potencijalno pobjednički šut, Hawksi su ugrabili loptu, pozvali za time-out, i imali 6 desetinki sekunde da upute šut prema košu.

Šut koji je uništio WizardseAbdur-Rahim je ugrabio dugo dodavanje uz granicu terena - i dok ga je Jordan čuvao - uputio nekontrolisani šut prema košu, gdje je lopta udarila obruč, odbila se visoko, i prošla kroz obruč. Washingtonove playoff nade su sada još manje, jer su Wizardsi izgubili četvrtu utakmicu zaredom. Sada su 2 utakmice iza Milwaukee Bucksa u borbi za posljednje mjesto u doigravanju Istočne konferencije, a ostalo je još samo 7 utakmica do kraja sezone.

"Još uvijek postoji svjetlost na kraju tunela", rekao je Jordan. "Neću odustati dok teorijski bude nade da uđemo. Čak i tada, igrat ću ovu igru onako kako se treba igrati".

Rezultati svih odigranih utakmica:

Atlanta Hawks - Washington Wizards 91:89 Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 89:100

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 88:93