Bivši selektor BiH
3

Vujošević se nakon dugo vremena vratio u Pionir: Došao sam da razbijem strah

Klix.ba
Duško Vujošević (Foto: EPA-EFE)
Duško Vujošević (Foto: EPA-EFE)
Sada već bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević nakon dugo vremena pojavio se u beogradskom Pioniru gdje je gledao meč između reprezentacije Srbije i Estonije.

Vujošević je već dugo u sporu s Partizanom zbog neisplaćenih dugovanja, a kako kaže, u Pionir je došao da malo razbije strah.

"Došao sam da malo razbijem strah. Prvi put sam u Pioniru od odlaska, iako to sada izgleda smiješno, tačno je. Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, za Partizan navijam, ali iz određenih razloga neću da dolazim. Tako da je normalno da dođem da gledam reprezentaciju i eto iskoristio sam ovu priliku. Moje odsustvo se tumači ovako i onako, suštinski, ja sam dosta dobro", rekao je Vujošević srbijanskim medijima.

Na pitanje novinara šta bi se to trebalo desiti da popularni Dule dođe na utakmicu Partizana, kratko je rekao:

"To zavisi prije svega od njihovog ponašanja. Mi smo stalno na sudu, ja se smatram i zaslužnim za taj klub i neko sam ko ga voli. Smatram licemjernim da svojim prisustvom podržavam tu upravu. Došao bih zbog igrača i većeg dijela navijača", završio je bivši selektor reprezentacije BiH.

Vujošević zbog zdravstvenih problema ne može voditi reprezentaciju BiH, a na njegovo mjesto, barem privremeno, je stigao Jasmin Repeša.